BanjalukaLive

Thu04262018Kako da stvarno promijenite svoj život na bolje u ovoj godini

sreca yay2708

Ukoliko zaista želite da promijenite svoj život u 2017. godini i da ostvarite svoje snove, morate da krente od sljedećih stvari!

Vrijeme je da kažete zbogom izgovorima koji vas sputavaju u životu i drže vas podalje od uspjeha, napredovanja i sreće! Najčešći izgovori koje sebi (i ljudima oko nas) ponavljamo i koristimo su “Nemam vremena”, “Nemam dovoljno novaca”, “Ja to ne znam”, “Ja to ne mogu”.

Raskrstite konačno s izgovorima, pogledajte sebi u oči i priznajte istinu! Istina je da svi imamo 24 sata u danu i da uspješni ljudi nemaju više vremena od nas, već samo bolje organizovano vrijeme i odlučuju da prioritet daju svojim ciljevima, ne društvenim mrezama, izležavanju ili drugim aktivnostima koje nisu produktivne.

Ukoliko nemate dovoljno novaca, možete raditi nešto kako biste zaradili dodatnu sumu, sredilii svoje troškove, pronašli neko alternativno rješenje (iznendili biste se koliko je rješenja dostupno kada nešto stvarno želite i odlučite da ćete to ostvariti bez obzira na ograničenja).

Ako nešto ne znate imate Guglu, Jutjubu, na internetu su vam dostupni treninzi, radionice na koje se možete prijaviti i stručnjaci koje možete unajmiti da biste to naučili!

Ne možete znati da li nesto možete, ako to niste već pokusali!

Ako ste pokušali u prošlosti i niste uspjeli da ostvarite neki svoj cilj, to ne znači da ste nedorasli tome i da to ne možete ispuniti: to samo znači da način i metode koje ste u prošlosti koristili da biste ostvaril svoj cilj nisu bili pravi i da morate promijeniti pristup .

Ne dozvolite egu da vas sputava u životu i drzi vas podalje od vaše sreće i snova.

To što ne možete sami da shvatite šta je to želite da postignete u životu ili ne možete da promijenite stvari i osjećate da ste “zapeli” u životu koji vas ne ispunjava, nije vasa krivica.

Imajte na umu da nas nisu učili u školi kako da budemo srećni, kako da donesemo dobre odluke u životu, kako da ostvarimo svoje ciljeve. Ukoliko mislite da ste pokušali sve što ste znali i mogli i nista nije donijelo željene rezultate, možete unajmiti stručnjaka (trenera, savjetnika, life coach-a…).

Za svaki problem ima rješenje, ako čvrsto odlučite da ćete dati priritet svojoj sreći i da ćete investirati svoje vrijeme, novac i energiju u kreiranje zivota kakvog želite da živite!

Piše: Danijela Jokic Vaislay, life coach

Foto:Ilustracija/YAYimages