BanjalukaLive

Wed04252018Dijeta sa kokicama

kokice0403 youtube

Dijeta sa kokicama je slična mnogim drugim dijetama, koje u centar pažnje stavljaju određenu zdravu namirnicu i oko nje grade ostatak jelovnika. Same kokice su dobar izvor ugljenih hidrata i mogu se koristiti u programima mršavljenja. Na primer, jedna porcija kokica sadrži samo 70 kalorija.

Kokice su hranljive, a u isto vrijeme ne kvare apetit. Njihova glavna prednost je u tome što sadrže veliku količinu vlakana. Kokice pomažu sistemu za varenje i smanjuju količinu šećera u krvi. Kukuruz ima jedinstven sastav aktivnih prirodnih sastojaka polifenola koji su antioksidanti i dobri su za kožu, oni takođe sprečavaju razvoj mnogih bolesti i pomažu produženju mladosti.

Dijeta sa kokicama – Preporuke

Jedite male, zdrave obroke svaki dan. Neka vaša ishrana bude bogata proteinima sa malo masti. Počnite ili nastavite da jedete povrće i voće. Neka ono postane dio vaše zdrave ishrane.
Oslobodite se drugih grickalica koje imaju puno masti i kalorija.
Pijte vodu umesto sokova ili drugih visoko kalorijskih pića kao što su gazirani sokovi.
U toku dana, koristite samo kokice kao užinu.
Kupite kokice bez soli, možete da ih napravite sami kod kuće.
Napravite kokice bez dodavanja ulja i soli.

Varijacije

Ukoliko vam sve ovo izgleda prilično konfuzno jer ste za „čvrstu ruku“ – onda probajte da jedan ili dva obroka zamijenite obrokom od kokica i kefira / jogurta. Dakle, jedete kokice koliko vam je drago za, recimo doručak, i uz to pijete 2,5 dl kefira ili jogurta. Ovo je veoma zasitan obrok (kokice su pune vlakana i dugo daju osjećaj sitosti).

Ako niste ljubitelj ukusa kokica – možete ga dotjerati različitim začinskim biljem: sušenim bosiljkom, ruzmarinom, kurkumom… Budite maštoviti i pronađite svoj ukus, piše "Dijeta.net".

Zašto je praktična dijeta sa kokicama?

1. Kokice su popularan proizvod koji je široko dostupan u većini prodavnica.
2. Kokice su dio zdrave ishrane.
3. One su bogate vlaknima i imaju jako malo masti.

Zašto nije praktična dijeta sa kokicama?

Zamjene odbroka u dijeti nisu djelotvorne kod dugoročnog mršavljenja. Hranite se pravilno i vježbajte svakodnevno, tako ćete naći zaista dobar plan za mršavljenje.

Pravilno upotrebljena, dijeta sa kokicama može biti odičan način gubitka ozbiljnog broja kilograma ali na duže staze. Ovo svakako nije brza dijeta i zato je za one strpljive i one koji planiraju dugoročno. Dakle, neka dijeta sa kokicama bude vaša alternativa ukoliko imate višak kilograma koji želite postupno da uklonite bez pratećih pojava koje obično brze dijete imaju.
(Foto: Youtube)