BanjalukaLive

Sun05202018Bacite ove komade odjeću i privucite pozitivnu energiju

odjeca yay1506
Većina ljudi u svojim ormarima ima odjeću koju ne nosi ili koja je već stara i ofucana ali zbog "emotivne" povezanosti ne moga da bace. U nastavku pročitajte kojih komada obavezno treba da se riješiti.

1. Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mjesto. Pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam dugo potrajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja

Ili koju god brojku imate na umu. Dakle, vrijeme je da njeno mjesto zauzme druga haljina ili komad koji ćete nositi u svečanim prilikama.

3. Odjevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije riječ samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i o uklanjanju emocionalnog tereta nakon kojeg ćete se osjećati mnogo bolje.

4. Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godinu dana učestalog nošenja. Ipak, na vama je da procijenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vrijeme da ga izbacite iz ormana.

5. Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnim tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

6. Bijele majice koje su požutjele (ili pomodrele)

Majice najvećim dijelom čine našu garderobu, a bijele majice ključni su komadi. No, ako su požutele ili pomodrele i ne mogu da se izbijele, onda nema smisla da ih držite ih u ormaru.

Ova odeća šteti vašem zdravlju, a nosite je svaki dan: Žene, bacite ovo odmah!

7. Neodgovarajući komadi

Odjeću koju čuvate već godinama, a koja vam ne odgovara i koja je neudobna izbacite iz ormara i zamijenite je odjećom u kojoj se osjećate dobro i koja vam odlično pristaje.

8. Odjeća iz "prošlog" života

Odjevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste veoma dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormanu. Vrijeme je da oslobodite prostor za odjeću koju ćete zapravo nositi.

9. Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i minđuše više nema mjesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamjenjive pa nema smisla da ih čuvate.

10. Oštećeni ofingeri

Oštećene vješalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cijene ofingera su poprilično pristupačne pa lako možete pronaći nove i bolje zamjene.
(Still Krir, Foto: Yayimages)