BanjalukaLive

Fri05252018Projekcije dokumentaraca u "Jazavcu"

filmovi yay0309


Gradsko pozorište "Jazavac" poziva vas na projekcije dokumentarnih filmova koji će se održati u utorak (12. decembar) i srijedu (13. decembar) u 20 časova.

Prvo veče je posvećeno filmu "Dolphin Man". To je priča o slobodnom roniocu na dah, Žaku Majolu, čiji je život postao inspiracija za kultni film Luka Besona „Veliko plavetnilo“.

Nakon filma, planiran je panel, otvorena diskusija sa publikom i gostima. Učestvuju Igor Gajić, predsjednik Ronilačkog kluba "Delfin" Banja Luka i instruktor ronjenja, kao i Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS RS, i diplomirani ekolog.

Za drugo veče je planirana projekcija filma "Ultra". Film je bio nominovan za European Film Award, za najbolji dokumentarac 2017. god. Dokumentarac prati četiri trkača, učesnika ultra maratona u Grčkoj, te nam daje jedinstven uvid u prošlost, srca i um četiri svakodnevna sportista prigrljena od strane reditelja koji trči.

Nakon filma slijedi panel diskusija na kojoj učestvuju Željko Panić, plivač, osvajač mnogobrojnih medalja i učesnik Olimpijskih igara, dva puta u karijeri, osnivač plivačkog kluba "Olymp" i Vladimir Selec, predsjednik TRK-a Banjaluka i organizator Banjaluka maraton, kao i Nevena Stojaković, ultra maratonka, organizator Kozara Ultra Trail.

Foto: Ilustracija/YAYimages