BanjalukaLive

Thu02222018"Banjalučanke" na takmičenju u Kalamati

banjalucanke hor youtube130


Nakon višemjesečnih i intenzivnih priprema, ženski kamerni hor „Banjalučanke“ nalazi se pred novim takmičarskim izazovom, jer će od 11. do 16. oktobra, učestvovati na internacionalnom horskom takmičenju u grčkoj Kalamati (Kalamata Choir Competition).

Pod umjetničkim rukovodstvom kompozitora i dirigenta, profesora Mladena Matovića, „Banjalučanke“ će nastupiti kao jedini predstavnik Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na ovom značajnom i licenciranom međunarodnom takmičenju, koje će okupiti više od 50 horova iz čitavog svijeta.

"Imajući u vidu broj zemalja učesnica i kvalitet prijavljenih ansambala, izuzetna je čast i privilegija biti predstavnik svoga grada i republike na jednom ovakvom takmičenju i daćemo sve od sebe da opravdamo dosadašnje rezultate i visok rejting našeg hora. Iako znamo da su od strane naše javnosti uvijek visoka očekivanja kada su u pitanju internacionalni takmičarski nastupi hora, ovaj put odlazimo potpuno rasterećeni jer je polovinom ove godine, došlo do svojevrsne smjene generacija u ansamblu, te je prvi i osnovni cilj našeg učešća na takmičenju u Kalamati testiranje naših trenutnih izvođačkih mogućnosti i priprema Svjetsku horsku olimpijadu, koja će se početkom jula iduće godine održati u Južnoafričkoj Republici", kazao je Mladen Matović pred put u Grčku.

Foto: YouTube/ScreenShot