BanjalukaLive

Fri05252018Vujošević precrtao Igokeu, Dodik odgovorio

alt

Generalni menadžer Igokee, Igor Dodik, oštro je reagovao na odluku selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duška Vujoševića, koji je odlučio da za meč protiv Švedske sa spiska izostavi sve igrače aktuelnog osvajača duple krune u BiH Igokee.

Selektor, Duško Vujošević, sa spiska igrača na koje nije računao na meč protiv Švedske izostavio je četiri košarkaša Igokee koji su bili priključeni pripremama od samog početka. To su: Draško Albijanić, Darko Talić, Nikola Gajić i Stefan Glogovac.

Igor Dodik, sav bijes i ljutnju zbog ovakvog poteza selektora Vujoševića javno je iskalio oglasivši se na na svom tviter profilu sa porukom: “Puna podrška momcima iz Igokee. Multietničnost na djelu. Vidimo se u narednim kvalifikacijama kada samostalna Republika Srpska pude igrala”, naveo je Dodik u svom tvitu.

alt

Dodik je u izjavi za “EuroBlic” objasnio razloge svog nezadovljstva.

"Jednostavno sam razočaran ovakvim potezom i ne vjerujem da je ovo slučajnost. Naravno da selektor odlučuje da je trenerska uvijek zadnja, ali ovako nećemo daleko dugurati. Najžalije mi je tih igrača koji su bili u reprezentaciji i ne mogu da povjerujem da niko od njih nije zaslužio da se nađe u timu", rekao je Igor Dodik za banjalučki list.

Sukob Igora Dodika datira još od vremena kada je Vujošević izabran za selektora Bosne i Hercegovine.

Prvi čovjek Igokee zamjerio je Vujoševiću na meotivnim izjavama usmjerenim prema Sarajevu, a selektor je tada izjavio: “Bosna i Hercegovina je važan dio mog života, mog rada, mog bavljenja sportom i neraskidiv dio onih mojih uspomena bez kojih bi moj život bio siromašniji. Ako je dopušteno da se poslužim riječima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca, a srce toga srca je grad Sarajevo”, rekao je tada Vujišević.

I nakon ove izjave reagovao je Igor Dodik na svom tviter profile.

"Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice BiH", poručio je tada Dodik.

Tihi sukob Igokee i košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine traje već neko vrijeme, a ogleda se u nizu poteza koje su vukli čelnici Igokee.

Oni su, podsjećamo, nedavno zabranili svim svojim članovima da uđu u Stručni savjet Košarkaškog saveza BiH pravdajući se time da su u njemu nestručni ljudi.

Izvor: EuroBlic, Foto: Youtube printscreen, Twitter

Komentari  

 
0 #1 Kako godTandaramandara 03-08-2017 07:38
Uz sve duzno Postovanje Vama novinarima,ne znam zasto toliko paznje poklanjate ovom "strucnjaku"?Ni je se ni rodio dok je Vujke postajao ime u svijetu kosarke.Prvo ga izvrijedja,a onda se ponasa kao uvrijedjena snajka.Ljudski molim da objavljujete komentare kompetetnih ljudi u bilo kojem sportu,a ne ovakvih koji su dobili klub kao poklon.
Citat