BanjalukaLive

Tue04242018"Orlovi" savladali Ukrajinu u Laktašima

srbija_laktasi

Reprezentacija Srbije u sportskoj dvorani u Laktašima savladala je Ukrajinu (84:64) u prazniku košarke, kojem je prisustovalo preko 4.000 ljubitelja ovog sporta.

Mnogobrojni navijači Srbije mogli su da uživaju u potezima svjetskih zvijezda kao što su Nenad Krstić i Milan Teodosić, kao i mnogih drugih reprezentativaca "orlova", koji su došli da obraduju armiju navijača u RS.

Podrška s tribina nije se smirivala tokom cijelog meča i sasvim je razumljiva inicijativa da Srbija nekada u budućnosti ponovo odigra meč u RS.

Najbolji u dresu "orlova" bili su Vladimir Lučić sa 14, te Nemanja Nedović i Teodosić sa po 12 poena, dok je kod Ukrajinaca najbolji bio Stiven Bart sa 10 poena.

Milorad Dodik, predsjednik RS, danas je prije utakmice primio delegaciju reprezentacije Srbije, koju su predvodili Dušan Ivković, selektor "orlova", i Dejan Bodiroga, potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije. Dodik je gostima poželio mnogo dobrih rezultata u nerednom periodu, a u isto vrijeme je izrazio veliko zadovoljstvo što je RS domaćin ovoj selekciji.

"Ovo je veliki dan za RS i počastvovani sam što je selekcija Srbije gostovala u našoj zemlji. U RS ima mnogo navijača Srbije i veoma je važno da reprezentativne selekcije što češće gostuju kod nas", rekao je Dodik, i zatim dodao:

"Želimo im mnogo sreće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i nadamo se da će ubrzo ojačati poziciju u svijetu košarke i da će se na velikim takmičenjima boriti za medalje, što smo i navikli od njih. Osim toga, moramo da učinimo sve da ovakvi mečevi u RS postanu tradicionalni."

Dejan Bodiroga je jedan od legendarnih košarkaša koji su ostavili dubok trag u ovom sportu, a sada obavlja jednu od odgovornih funkcija u KSS. Bodiroga je istakao da je ekspediciji "orlova" čast što može da dođe u RS i pohvalio je domaćina.

"Moram da zahvalim na pozivu. Ovde se osećamo kao kod kuće. Imamo vrhunske uslove za rad i velika je čast što možemo da obradujeme veliki broj navijača koje imamo u RS", kazao je Bodiroga, koji se nada podršci i u kvalifikacijama za EP, koje se igra u Sloveniji:

"Nadam se da ćemo se kvalifikovati na prvenstvo Evrope i da ćemo imati veliku podršku navijača iz RS. Slažem se da ovakve utakmice moraju da postanu tradicionalne."

Da preko kvalifikacija izbori učešće u Sloveniji kao selektor će imati zadatak Dušan Ivković. Ostvario je veliki uspjeh prošle sezone s Olimpijakosom, a sada može da se posveti radu s reprezentacijom "orlova".

"Moram pre sve ga zahvalim Laktašima i Banjaluci na sjajnom prijemu. Hvala i predsedniku RS, koji je pomogao u ovom događaju, a svi znamo da se i on nekada bavio ovim sportom. Ovo je za nas veoma bitan momenat i želim da zahvalim još jednom", kazao je iskusni stručnjak, koji je zatima naglasio:

"Moramo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, a veliki problem imamo s povredama. Imamo čak sedam debitanata. Moramo i da aifrmišemo igrače koji još nisu doživjeli svoj zenit i nadam se da ćemo uspeti u zacrtanim ciljevima."

(Nezavisne)