BanjalukaLive

Wed04252018Đorđević saopštio spisak kandidata za EP

alt

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u četiri zemlje.

Na Đorđevićevom spisku od 25 igrača su Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica koji se oporavlja od operacije, ali i petorica debitanata.

Srpski selektor računa još na: Miloša Teodosića, Stefana Jovića, Nemanju Nedovića, Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića, Dragana Milosavljevića, Marka Gudurića, Nemanju Dangubića, Nikolu Kalinića, Marka Simonovića, Vladimira Lučića, Milana Mačvana, Stefana Birčevića, Miroslava Raduljicu, Ognjena Kuzmića, Vladimira Štimca, Nikolu Milutinova i debitante Branka Lazića, Ognjena Jaramaza, Ognjena Dobrića, Aleksu Radanova i Dejana Davidovca.

Kontinentalno prvenstvo će biti održano od 31. avgusta do 17. septembra, a "orlovi" su u Istanbulu u grupi sa Turskom, domaćin grupe D, Rusijom, Velikom Britanijom, Letonijom i Belgijom.

Okupljanje nacionalnog tima je 20. jula u Beogradu. Poslije tri dana slijedi odlazak na pripreme na Kopaoniku, potom prijateljska utakmica u Kraljevu sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije, a zatim i turnir Akropolis kup, gdje će još učestvovati Grčka, Italija i Gruzija.


(Sport klub, foto: Youtube printscreen)