BanjalukaLive

Thu04262018Tinejdžeri prenosili seks uživo na Facebooku

mobilni yay1505

Facebook je nedavno korisnicima ove društvene mreže omogućio da svojim pametnim telefonima prenose uživo neki njima bitan događaj uz pomoć opcije Facebook Live.

Međutim, dvije tinejdžerke i jedan tinejdžer iz Milvokija u Americi su ovu opciju iskoristili za nešto sasvim drugo. Pretpostavljate, snimali su se tokom seksa i to prenosili uživo na Facebook profilu kako bi i drugi mogli da vide.

Kako pojedini izvori navode, tinejdžeri su pobjegli sa časova da bi se snimali, dok su ostali njihovi vršnjaci to pratili na svojim pametnim telefonima.

Policija je nakon što je obaviještena o događaju, od Facebook-a zatražila fotografije, istoriju objava, video snimke i informacije o korisnicima kao što su imena, e-mail i IP adrese.

Ostali učenici su prenos pratili na svojim pametnim telefonima na času. Tinejdžeri koji su se snimali tokom seksa i to prenosili putem Facebook-a će najverovatnije biti optuženi jer su živi prenos pratila i maloljetna lica.

Iz škole kažu da su obavijestili policiju koja će preuzeti slučaj. Takođe, odgovarajuće disciplinske mjere su preduzete.

Iz Facebook-a kažu da ne komentarišu pojedine slučajeve, ali da je Facebook Live omogućen korisnicima kako bi podijelili svoja iskustva i događaje sa prijateljima i porodicom. Međutim, ukoliko neko krši pravila dok koristi Live opciju, Facebook će taj prenos onemogućiti u što kraćem roku. Korisnici u svakom trenutku mogu da prijave kršenje pravila u toku živog prenosa, prenosi TechViral.

Izvor: Mondo, Foto: Ilustracija/YAYimages