BanjalukaLive

Wed12132017Izbjegnite jutarnje greške

mobilni yay2707

Po jutru se dan poznaje - upozorava stara izreka koju mnogi od nas ne shvataju ozbiljno. Nije svejedno šta radimo ujutru, a ovo su najčešće greške koje pravimo kad otvorimo oči.

Alarm na odloženo - Navika da nekoliko puta odložimo alarm čini nas nervoznim, a dokazano je da ovaj "ukraden" san ne regeneriše. Zato, navijte sat baš kad želite da ustanete i osjećaćete se bolje jer ste pokazali snagu volje.

Provjera telefona - Čitanje vesti, mejlova prije nego što ste pošteno otvorili oči nije sjajan način da počnemo dan. Time smo odmah ubacili u petu brzinu, a da prethodno nismo zagrijali "auto". O zračenju telefona naučnici još nisu usaglašeni, ali najbolje bi bilo da ga ne držite pored kreveta.

Preskakanje vježbanja - Ako skačete iz kreveta, oblačeći se navrat-nanos i jureći na posao, činite medveđu uslugu svom tijelu. Nedostatak vremena nije opravdan razlog za preskakanje vežbanja jer ne morate ovoj jutarnjoj rutini posvetiti čitav sat. Dovoljno je i 15 minuta da se lagano zagrijete i istegnete.

Neadekvatan doručak - Kafa i tost neće vam obezbediti potrebnu energiju za nastavak dana, ali ni tradicionalni doručak, koji uključuje burek i peciva nije dobar izbor. Ovsene pahuljice sa mlijekom i svježim voćem obezbijediće vam potrebne vitamine, a ako vam je to suviše "ženski obrok", izaberite jaja i jogurt.

Izvor: Večernje novosti, Foto: Ilustracija/YAYimages