BanjalukaLive

Tue04242018Vještak "kritikovao" istragu pljačke na autoputu

alt

Suđenje specijalcima za pljačku na autoputu ulazi u završnicu.

Odbrana optuženih banjalučkih specijalaca, kojima se sudi u banjalučkom Okružnom sudu za filmsku pljačku 617.000 KM Unicredit banke iz vozila zaštitarske agencije "Sector security", na autoputu Banjaluka – Gradiška, na današnjem ročištu nastavila je ukazivati na brojne sporne detalje kada je u pitanju dokazni materijal.

Suđenje suspendovanim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću, kao i Olegu Bandi suvlasniku auto-kuće "Kvatro", ulazi u završnicu, a na današnjem ročištu svjedočio je vještak Bruno Franjić.

On je potvrdio ono na šta odbrana optuženih već duže vrijeme ukazuje, da su istraga u ovom slučaju, te kasnije deponovanje i čuvanje dokaza, puni kontraverzi.

Franjić je ocijenio da su ovi postupci rađeni "mimo svih pravila struke".

Prema njegovim riječima čaure i drugi dokazi pronađeni na licu mjesta nisu fotografisani u skladu sa kriminalističko-tehničkim pravilima, a naveo je i da u legendi fotografije pištolja, na jednom mestu piše "CZ 999 scorpion", a na drugom "CZ 999", a to su dva različita pištolja

"Pronađeni ručni raketni bacač različito je označen u zapisniku o uviđaju i na fotografijama", kazao je Franjić.

U ovom predmetu je ranije na tri godine zatvora osuđen radnik agencije "Sector security" Danijel Kuzmić (30), kao i bivši specijalci Goran Janjuz (25) i Željko Inđić (27) koji su dobili po tri mjeseca zatvora.

(MONDO, foto: YouTube/ScreenShot)