BanjalukaLive

Sun04222018(Video) Vozač iz BiH uletio u publiku, troje mrtvih

nesreca1908

Jovana Trišić (27), koja je povrijeđena u udesu na međunarodnoj brdskoj trci "Tara 2012", preminula je danas u Urgentnom centru u Beogradu.

Kako je Tanjugu rekao portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, Trišićeva je sa teškim tjelesnim povredama unutrašnjih organa i glave dovezena u Urgentni centar, gdje je preminula, iako su ljekari učinili sve da je spasu.

Prethodno je i Dragiša Jakovljević iz Petrovca na Mlavi preminuo u užičkoj bolnici nakon hiruške intervencije, a Nikola Trišić (30) iz Bajine Bašte na putu u bolnicu u Užicu poslije udesa na trci.

Nesreća se dogodila na međunarodnoj brdskoj trci "Tara 2012" kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, uletio u publiku, a tom prilikom povrijedio četvoro ljudi, od kojih je troje preminulo.

Kako je Tanjugu ranije rekla dežurni anesteziolog u bolnici u Užicu dr Jelena Raković-Radivojević, sin nastradalog Jakovljevića, Stefan (17) zbrinut je na odjeljenju dječje hirurgije i nalazi se van životne opasnosti.

Četvrti pacijent, kako je ona navela, nije životno ugrožen.

Kako je ranije javio RTS, Međunarodna brdska trka "Tara 2012" prekinuta je kada je vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine izgubio kontolu nad automobilom i uletio u publiku.

U trci je učestvovalo oko 50 vozača.

Očevici kažu da bi tragedija bila i veća da vozač nije udario u putokaz na tom mjestu.

Organizator trke Dragan Simić, predstavnik auto-kluba "Balkan", rekao je da je sve bilo preduzeto da se trka obezbijedi i da je publika iz nebezbjednih mjesta, na kojima je bio pojačan broj redara, bila uklonjena.

"Prije nego što je trka puštena pomjereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da mi istražujemo zbog čega je neko bio na tom mjestu i izaćići ćemo kasnije sa tim u javnost", rekao je Simić za RTS.

Loš uvod za današnju trku desio se na jučerašnjem treningu.

Naime, na početku prve vožnje sa staze je izletio Miloš Spasojević.

On je pred ciljem bočno proklizao i sa "jugom", vozačkim vratima udario u početak bankine koja je probila automobil.

Miloš je izvučen poslije pola sata, uz intervenciju vatrogasaca i sa teškim povredama nogu prebačen je najprije u Užice, a zatim za Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama, ljekari nisu uspjeli da spasu Miloševu nogu i morali su da mu amputiraju, dok se on nalazi van životne opasnosti.

 

(MONDO, BLLIVE)