BanjalukaLive

Sun05202018Supružnici zarobili, pretukli i opljačkali rođaku

brcko_hapsenja

Policija Brčko distrikta privela je noćas dvije osobe koja se dovode u vezu sa razbojništvom nad pedesetosmogodišnjom J. R. iz Brčkog.

Kod privedenih je pronađen veći dio otetih stvari, potvrdio je danas portparol brčanske policije Halid Emkić.

Emkić je naveo da su razbojništvo sinoć prijavile komšije žrtve koju je policija pronašla u njenoj kući u Ulici Srpka Petrovića u Brčkom sa nanesenim lakšim tjelesnim povredama. Noge, ruke i usta bili su joj vezani selotejpom.

Prema prijavi žrtve, ukradena je veća količina zlatnog nakita, narukvice, prstenje i ogrlice, te zlatni sat, kao i veći iznos novca u različitim valutama.

"Odmah smo blokirali cijeli grad, a samo 15 minuta nakon toga kod Zdravstvenog centra policijski službenici su zaustavili automobil Skoda Fabia u kome su se nalazili muškarac S.B. (33) i žena S.B. (31) koji su privedeni u policiju", naveo je Emkić.

Tokom višesatne kriminalističko-tehničke obrade, pretreseni su automobil i stan osumnjičenih gdje je pronađen veći dio ukradenih stvari. Protiv njih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o bračnom paru Saši i Slađani Bećirović iz Brčkog, a da je žrtva razbojništva Rajka Jović u srodničkom odnosu sa osumnjičenom koja je tokom jučerašnjeg dana bila gost kod Jovićeve.

(Srna)