BanjalukaLive

Thu04262018Skočio sa prozora policijske stanice u Laktašima

policija muprs2009

Nezapamćena drama odigrala se u ponedjeljak uveče u Policijskoj stanici u Laktašima kada je osumnjičeni Darko Zubović (23) iz Trna, u napadu panike, iskočio kroz prozor na prvom spratu policijske zgrade!

Zubović je skočio sa visine od oko četiri metra i pao je na zemlju pri čemu je zadobio teške povrede. Šokirani policajci odmah su istrčali iz stanice i ukazali mu prvu pomoć nakon čega je prevezen u UKC Republike Srpske.

Koliko je sreće imao govori činjenica da je pao na prostor između dva šahta, pišu "Večernje novosti".

"Pacijent je primljen sa prelomom prvog i drugog lumbalnog pršljena. Nakon zbrinjavanja otpušten je na kućno liječenje", kaže dr Vladimir Anđić, dežurni ljekar Klinike za ortopediju i traumatologiju.

Kako saznaju "Novosti" Zubović uopšte nije bio uhapšen, već je zajedno sa Radomirom Popovićem (21) iz Banjaluke pozvan u policiju kako bi u svojstvu osumnjičenih dali izjave na okolnosti više krađa.

Riječ je o krađama počinjenim u Tržnom centru "Tropik" u Klašnicama i Trnu. Dok je u hodniku policijske stanice čekao saslušanje, Zubović je iznenada viknuo policajcima: "Zovite Hitnu pomoć!". Potom je otvorio prozor, zakoračio na klima-uređaj i skočio.

"Dok su policijski službenici ispitivali jednu osobu, druga je bez ikakvog povoda iskočila kroz prozor", rekla je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći da su mu policajci ukazali prvu pomoć.

Ona tvrdi da, pre skoka, bezbjednost osumnjičenih ni na koji način nije bila ugrožena i da su se uredno odazvali po uručenom pozivu.

"Obaviješten je dežurni tužilac koji je naložio da se sprovede uviđaj na mjestu samopovređivanja i da se o tome dostavi izvještaj", istakla je Markanovićeva.

Na pitanje zašto je osumnjičeni ostavljen bez nadzora i da li u svemu ima odgovornosti policijskih službenika ona kaže da je o svemu obavještena Jedinica za profesionalne standarde MUP RS koja će sprovesti istragu i utvrditi da li je bilo propusta.

Foto: Arhiva/MUP RS