BanjalukaLive

Thu02222018Saobraćajka u Banjaluci, dječaka udarilo teretno vozilo

policija muprsFB2107


Desetogodišnje dijete koje je danas povrijeđen o u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci je u komi i priključeno je na aparate za mehaničku ventilaciju, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da je pacijent P.V. u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje dovezen u 11.50 sa teškim tjelesnim povredama i u polutraumatizovanom stanju.

Prema riječima dežurnog ljekara, Donke Dilber, i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji, Ozrena Kordića, u toku je hirurško zbrinjavanje pacijenta, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne i preuranjene, piše "Blic".

Saobraćajna nesreća dogodila se u 11.30 u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, kada je dijete udarilo teretno vozilo "merecedes", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Naime, kako je potvrđeno iz ovog tužilaštva, dijete P.V. je na cestu oborio „mercedes“ kojim je upravljao Banjalučanin Goran Šurlan (32) iz Banjaluke.

- Povrijeđenom djetetu je pružena ljekarska pomoć i ono je smješteno u Univerzitetski klinički centar Banjaluka. Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Slobodan Salić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćanja Banjaluka, kazala je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Foto: Ilustracija/MUP RS