BanjalukaLive

Mon01222018Prijedor: Mrtvu majku hranio tri dana

nesreca1008

Mještani su pronašli tijelo Jovanke Šurlan (70) iz Orlovaca kod Prijedora tri dana pošto je ona preminula.

Sve vrijeme uz nju bio je njen bolesni sin, koji je, navodno, i hranio mrtvu majku. Na stolu u kući pronađen je samo hljeb, čiji su komadi bili razbacani po ležaju na kojem je preminula Jovanka Šurlan, prenose Nezavisne novine.

Nikolina Balaban, patolog prijedorske Opšte bolnice, koja je sa policijom prisustvovala uviđaju, potvrdila je da je riječ o prirodnoj smrti.

"Zasad samo mogu reći da je leš koji je pronađen u kući u Orlovcima star najmanje tri dana, te da je riječ o prirodnoj smrti", kazala je Balabanova.

Ali iza prirodne smrti starice, tvrde mještani, krije se težak život majke i bolesnog sina Miladina, koji je, inače, psihički bolesnik. Dušanka i Vojislav Vidačak, prve komšije ove nesrećne porodice, kažu da su bolesni sin i njegova majka živjeli u vrlo teškim uslovima.

"Bili su više gladni nego siti. U kući nisu imali gotovo ničega pa smo im prije dvadestak dana odnijeli dva krevata, posteljenu, jorgane, ćebad. Povremeno smo im donosili i hranu. Nesrećna Jovanka pokušavala je da se izbori sa sinovom bolešću, koji je obolio u proteklom ratu. Živjeli su od njegove boračke invalidnine, a Miladin je često boravio na Neuropsihijatriji u prijedorskoj bolnici", tvrdi Vojislav Vidačak za Nezavisne.

Dodaje da je njegova supruga Dušanka često pomagala Šurlanovima, jer joj je bilo žao Jovanke i njenog teškog života sa bolesnim sinom.

"Miladin je posljednja tri dana, otkako nismo viđali njegovu majku Jovanku, bio agresivan i nesnošljiv. Izlazio je i ulazio u kuću i vidjelo se da je uznemeren. Čekićem je tukao po nekom nakovnju u šupi, kao da nešto želi da saopšti, i do kasno u noć sjedio je pred kućom i pušio", ispričala je Dušanka Vidačak.

Potvrdila je da je Miladin prije nekoliko dana počeo da lijepi prazne smrtovnice po kući i da je čak četiri stavio na zidove doma.

"Sve nam je bilo sumnjivo, ali na svaki pomen njegove majke se okretao od nas i odlazio kući. Navodno ju je mrtvu hranio. Takav užas još nismo vidjeli. Jadnik je obolio u ratu, a on i majka jedva su preživljavali", tvrdi Dušanka Vidačak.

Miladin Šurlan juče je, nakon što je pronađen leš njegove majke, kolima Hitne pomoći prevezen na Psihijatriju, gdje će biti zadržan na liječenju.

(BLLIVE)