BanjalukaLive

Wed04252018Potraga za Konstantinom okončana tragedijom

Konstantin

Tijelo Konstantina Stjepića (10) iz Lopara, koji je nestao 7. marta, pronađeno jeu nepristupačnoj šumi, na lokalitetu udaljenom oko dva kilometra od njegove kuće.

Time je potraga, koja je nastavljena detaljnim pretraživanjem područja gdje je dječak i nestao, okončana tragično.

"Uzrok smrti još nije tačno utvrđen i to će biti poznato nakon istrage i vještačenja", kazali su iz policije.

Po pisanju semberskih portala, tijelo nesrećnog dječaka pronašao je tetak, i to na nepristupačnom lokalitetu Vis, zaselak Jurošević, pa se pretpostavlja da je Konstantin kobnih trenutaka pao, jer je bila nizbrdica, i da je već prvog dana nestanka preminuo.

Mještani sela Lipovica, odakle je ovaj desetogodišnjak, kažu da Konstantin, osim roditelja, ima i sestru koja ide u osnovnu školu.

"Svi smo se nadali da ćemo ga pronaći živog. Šokirani smo i ne možemo da dođemo sebi nakon što smo čuli tragičnu vijest", pričaju mještani.

Od prijave nestanka dječaka, sve do juče, nisu bili pronađeni nikakvi tragovi, uprkos akciji u koju je svakoga dana bilo uključeno od 200 do 300 stručnjaka i civila, uz upotrebu savremene tehnike, uključujući i avione i dronove.

Teren su, uz ostale, pretraživali pripadnici Policije RS i Civilne zaštite, Oružanih snaga BiH, iskusni članovi spasilačke i gorske službe, lovci i mještani.

Svaki dan je pretraživano oko 15 kilometara, a svi učesnici su se okupljali na imanju u selu Lipovice, gdje su se dijelili u grupe.

Bez obzira na to što je kiša padala, što je blato bilo do koljena i što su prijetile nabujale rječice i potoci, od potrage za desetogodišnjakom danima niko nije odustajao. Dječak je bolovao od autizma.

Policija je ranije stanovništvu šire regije Lopara uputila poziv da detaljno pregledaju kuće i pomoćne objekte.

Uzrok smrti zvanično nije saopšten, a tijelo je odvezeno na obdukciju.

Pretpostavka da je dječak nastradao već prvog dana nestanka

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je rukovodio potragom za desetogodišnjim Konstantinom Stijepićem na Majevici, izjavio je da ljudi koji su vidjeli tijelo djeteta pretpostavljaju da je smrt nastupila istog dana kada je nestao, 7. marta.

Savić je izrazio saučešće porodici Stijepić nakon što je jutros tijelo dječaka pronađeno na koti Vis u selu Potok.

"Teren je veoma nepristupačan. Tijelo dječaka bilo je teško uočiti, osim iz neposredne blizine. Lokacija je strma, ima mnogo šipražja i u blizini se nalazi repetitor", rekao je Savić novinarima.

On je istakao da je velika želja svih bila da dječak bude pronađen živ i da se razočarenje zbog tragičnog ishoda vidi na ljudima koji su danonoćno bili u potrazi, a bilo ih je više od 1.500 proteklih dana, iz raznih krajeva Republike Srpske i Federacije BiH.

Mitar Tojić, mještanin Lipovica, sela u kojem je Konstantin živio, rekao je da je tijelo dječaka pronađeno u ležećem položaju, potrbuške, 50 metara udaljeno od repetitora u rejonu sela Potok.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović navela je da je tijelo dječaka pronađeno u 11.30 časova na lokaciji koja je udaljena kilometar od kuća u selu Potok.

Ona kaže da su roditelji identifikovali Konstantina Stijepića, čiji je nestanak prijavljen 7. marta, a istraga o slučaju je u toku.
(Nezavisne)