BanjalukaLive

Sat04192014

Back Hronika Policijski službenik suspendovan zbog krađe

Policijski službenik suspendovan zbog krađe

srbac0908

Dalibor Davidović (37), službenik zaposlen u Policijskoj stanici Srbac, koji je nedavno uhvaćen u krađi u samoposluzi "Mane komerc" u tom gradu, suspendovan je do okončanja postupka koji protiv njega vode.

"Njemu je predato rješenje o privremenom udaljenju s radnog mjesta, do okončanja istrage. Zbog istražnog postupka, koji je u toku, to je sve što se sada može reći o tom slučaju, a o narednim koracima javnost će biti na vrijeme obaviještena", rekao je sagovornik "Nezavisnih", blizak policiji.

U samoposluzi "Mane komerc" nisu željeli da komentarišu mjere koje su preduzete protiv Davidovića i kratko su poručili da je ta priča za njih završena.

Mještani Srpca, međutim, kažu da se u ovom gradu još pamti incident kakav odavno nije zabilježen, a tokom kojeg su kradljivca u njegovim nedjelima uhvatile i nadzorne kamere.

Sumnja se da je Davidović u posljednje vrijeme više puta s polupraznim kesama dolazio u samoposlugu "Mane komerc" iz koje bi izlazio sa kesama "dopunjenim" ukradenom robom.

"Sumnja se da je krao više mjeseci, a 'plijen' mu je bio sve što mu treba. Ukrao bi, primjera radi, suhomesnate proizvode, slatkiše, kafu ili slično. Pritom bi, simbolično, kupio nekoliko proizvoda. 'Ulovljen' je prije nekoliko dana, a zatim je i priveden", kaže sagovornik Nezavisnih, blizak policiji.

Ovaj izvor podsjeća da su pripadnici CJB Banjaluka, po saznanju da je Davidović uhvaćen u krađi, pokrenuli disciplinski postupak, a zatim i podnijeli zahtjev za suspenziju tog radnika, da bi, na kraju, sve i rezultiralo suspenzijom.

"Menadžment 'Mane komerca' u jednoj od prostorija ima monitore na kojim je prikazan gotovo svaki ugao u samoposluzi, tako da je praktično nemoguće bilo šta sakriti. Čudi me kako na to nije računao Davidović, kojeg su nadzorne kamere snimile na djelu", zaključio je ovaj izvor.

(BLLIVE)

 


BanjalukaLive na Facebooku