BanjalukaLive

Mon05212018Policijski službenik suspendovan zbog krađe

srbac0908

Dalibor Davidović (37), službenik zaposlen u Policijskoj stanici Srbac, koji je nedavno uhvaćen u krađi u samoposluzi "Mane komerc" u tom gradu, suspendovan je do okončanja postupka koji protiv njega vode.

"Njemu je predato rješenje o privremenom udaljenju s radnog mjesta, do okončanja istrage. Zbog istražnog postupka, koji je u toku, to je sve što se sada može reći o tom slučaju, a o narednim koracima javnost će biti na vrijeme obaviještena", rekao je sagovornik "Nezavisnih", blizak policiji.

U samoposluzi "Mane komerc" nisu željeli da komentarišu mjere koje su preduzete protiv Davidovića i kratko su poručili da je ta priča za njih završena.

Mještani Srpca, međutim, kažu da se u ovom gradu još pamti incident kakav odavno nije zabilježen, a tokom kojeg su kradljivca u njegovim nedjelima uhvatile i nadzorne kamere.

Sumnja se da je Davidović u posljednje vrijeme više puta s polupraznim kesama dolazio u samoposlugu "Mane komerc" iz koje bi izlazio sa kesama "dopunjenim" ukradenom robom.

"Sumnja se da je krao više mjeseci, a 'plijen' mu je bio sve što mu treba. Ukrao bi, primjera radi, suhomesnate proizvode, slatkiše, kafu ili slično. Pritom bi, simbolično, kupio nekoliko proizvoda. 'Ulovljen' je prije nekoliko dana, a zatim je i priveden", kaže sagovornik Nezavisnih, blizak policiji.

Ovaj izvor podsjeća da su pripadnici CJB Banjaluka, po saznanju da je Davidović uhvaćen u krađi, pokrenuli disciplinski postupak, a zatim i podnijeli zahtjev za suspenziju tog radnika, da bi, na kraju, sve i rezultiralo suspenzijom.

"Menadžment 'Mane komerca' u jednoj od prostorija ima monitore na kojim je prikazan gotovo svaki ugao u samoposluzi, tako da je praktično nemoguće bilo šta sakriti. Čudi me kako na to nije računao Davidović, kojeg su nadzorne kamere snimile na djelu", zaključio je ovaj izvor.

(BLLIVE)