BanjalukaLive

Tue04242018Poginuo pjevač Luis

luis_pjevac

MUP Srbije je saopštio da su poznati pjevač Ljubiša Stojanović Luis (59) i neimenovani mađarski državljanin poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros oko 4.30 sati, na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić, piše "Blic".

U saopštenju se navodi da je do nesreće došlo tako što je Luis, koji je vozio „krajsler“ beogradskih registarskih oznaka, iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu događaja, saopštila je policija.

U nesreći je povređeno šestoro osoba. Najteže povrede zadobili su majka i dvoje djece iz drugog automobila, R. Ž. (33), njen osmogodišnji sin R. A. i petogodišnja ćerkica R. R, svi mađarski državljani. Oni su primljeni na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu sa teškim tjelesnim povredama. Trenutno su, kako su potvrdili ljekari, pod anestezijom smješteni na odjeljenje Intenzivne njege i nisu u životnoj opasnosti.

Troje Luisovih saputnika, A. D. (51), S. D. (39) i K. N. (30), lakše su povređeni i pušteni su na kućno lječenje poslije pružene ljekarske pomoći.

Stojanović je rođen u Leskovcu 25. juna 1952. godine.

Poznati pjevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspješno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosi“, pobijedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Dvaput se ženio i razvodio. Živeo je sa nevjenčanom suprugom Silvanom i imao šestoro djece.

(BLLIVE)