BanjalukaLive

Fri05222015

Back Hronika Lažno silovanje paravan za preljubu?


Lažno silovanje paravan za preljubu?

lano-sil.18812

Dragana Kesić (30) iz Petrovog sela kod Gradiške tvrdi da je silovana u noći između srijede i četvrtka, dok u policiji tvrde da je sve lažno prijavila.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su u petak, navodeći samo inicijale, da je u četvrtak oko 2.20 časova Ljubiša Ninković prijavio da je nepoznata osoba provalila u njegovu kuću, a potom silovala njegovu nevjenčanu suprugu.

- Odmah je upućena policijska patrola da obavi uviđaj, a Kesićeva je prevezena u medicinski centar radi ukazivanja pomoći i tada je utvrđeno da na njoj nema nasilnih tragova seksualnog odnosa - rekli su u CJB Banjaluka.

Oni su dodali da je Kesićeva tada priznala da je u noćnim časovima imala dobrovoljni seksualni odnos sa jednom osobom.

- Ona je tada rekla da je, u strahu da će se za to saznati, zaključala ulazna vrata na kući, a potom ih obila - istakli su u policiji.

Kesićeva je u izjavi za "Glas Srpske" porekla ove policijske navode i tvrdi da je silovana, a da je u policiji primorana da izjavi drugačije.

- U policijskoj stanici u Gradišci su me maltretirali i prijetili mi da će me tući i poslati u zatvor ako ne promijenim iskaz i ne kažem da sam to veče dobrovoljno bila sa Ostojom Krivokućom. Iz straha morala sam da potpišem tu izjavu koja nije tačna - istakla je Kesićeva.

Ona je ispričala da je u srijedu oko 22 časa doveo kući njen nevjenčani suprug, koji se potom vratio na posao u noćnoj smjeni.

- Legla sam u krevet i gledala televizor kada je nešto poslije jedan čas neko nasilno obio vrata na ulazu u kuću, a kroz koja se direktno ulazi u moju sobu. Kada sam ga pogledala, uočila sam da ima kapu na glavi i da se radi o mlađoj osobi - rekla je Kesićeva.

Prema njenim riječima, napadač joj je potom zaprijetio i rekao da će je ubiti ako počne da vrišti ili pokuša da pobjegne, a da joj je bolje da bude mirna.

- Potom me je digao iz kreveta i na rukama odnio u dvorište ispred kuće i spustio na travu. Stavio mi je ruku na usta i silovao me. Nisam mogla da se otrgnem, a nisam smjela da dozivam u pomoć, jer je rekao da će me ubiti ako to učinim - istakla je Kesićeva.

Ona je kazala da je bilo kasno, da niko nije prolazio pored kuće, a ni komšije nisu ništa čule pa nije imala kome da se obrati za pomoć.

- Nakon što je došao suprug, pozvao je policiju. Prilikom uviđaja utvrđeno je da je osoba koja me je silovala prvo izvrnula sijalice koje se nalaze ispred kuće - ispričala je Kesićeva.

Ona je još dodala da je policajcima rekla da je napadač pušio cigarete, ali to im nije bilo značajno i nisu to provjeravali.

- Kad sam se vratila kući, pronašla sam ispred kuće opušak cigareta "ronhil", iako ja nikad nisam koristila te cigarete - rekla je Kesićeva.

Navela je da sumnja da je silovala ista osoba koja je i prije nešto više od mjesec provalila u njenu kuću.

- Provala je bila 5. jula, a kada sam došla kući, vidjela sam da je neko provalio kroz prozor, ulazio u unutrašnjost i da je pokidao moj grudnjak, ali nisam smjela da kažem suprugu - istakla je Dragana Kesić.

Izvještaj tužilaštvu

U CJB Banjaluka rekli su da je o prijavljenom silovanju u Petrovom selu kod Gradiške obaviješten dežurni okružni tužilac u Banjaluci.

- Dežurni tužilac naredio je mu bude podnesen izvještaj o preduzetim istražnim radnjama. Smatramo da ovdje najvjerovatnije nema elemenata krivičnog djela - dodali su u policiji.

(Glas Srpske)

 

Demofest