BanjalukaLive

Mon05212018Lažna konobarica obmanula više vlasnika banjalučkih kafića

konobarica2008

Djevojka, koja se predstavlja kao Dijana iz Trebinja, prevarila je vlasnike više banjalučkih kafića, kojima se javljala na njihove oglase za posao, te tražila novac prije zaposlenja, da bi joj se, nakon toga, gubio svaki trag.

Ugostitelje vara tako što ih nazove, pa im se "povjeri" kako joj je posao prijeko potreban, ali da nema novca da dođe iz Hercegovine do grada na Vrbasu, koji su joj oni, i poslali, pišu "Nezavisne".

"Ponudu za posao konobarice nedavno sam 'dao' u novine, i javila mi se ta cura, predstavivši se kao Dijana. Kaže, treba joj radno mjesto, iz siromašne je porodice, a u Trebinju, gdje živi, posao nije mogla da nađe. Ja vama ne mogu da opišem koliko je ona bila ubjedljiva. Prosto da čovjek 'zaplače' nad njenom sudbinom", povjerio se vlasnik jednog kafića u banjalučkom naselju Borik.

Dodaje da mu je ona rekla da bi rado došla da radi u Banjaluci, ali da joj treba 50 KM za autobusku kartu.

"Zaključim, mala je ozbiljna, i tražim joj broj tekućeg računa, te mi ona pošalje. Štaviše, pitao sam i sliku da mi 'pusti' MMS-om, što je ona i učinila. Solidno izgleda, ali vjerovatno nije poslala svoju. Što se para tiče, sažalim se i uplatim joj 60 KM, računam da nešto pojede i popije usput", naglašava ovaj ugostitelj.

Da radnicu ipak nije našao, shvatio je nekoliko dana kasnije, kada mu se ova prevarantkinja nije javljala na pozive, niti se pojavila u Banjaluci.

"Ne bih ja 'nasjeo' da ona nije imala tako žalobitan glas. Kaže, bolesni joj roditelji, para nemaju, hoće da se izvuče iz bijede. Hajde, računam, ova neće biti loša radnica, ako joj novac toliko treba, čuvaće posao. Ali, 'nasamarila' me", kaže ovaj ugostitelj, te dodaje da je njegova priča nekoliko dana kasnije dobila potpuno dugačiju dimenziju.

Saznao je, naime, da je "Dijana" na isti način vjerovatno došla do nekoliko stotina KM, ako ne i više.

"Sjedim nekidan u kafani i pričam šta mi se desilo. Mislio sam da prećutim, ali, podijelim to s prijateljima. I kaže mi jedan od njih, takođe ugostitelj, da je i njega takođe, cura koja se predstavlja kao Dijana, prevarila na isti način", ističe vlasnik banjalučkog kafića.

Policiji, kaže, misterioznu Dijanu nije prijavljivao, jer, pojašnjava, nema namjeru da gubi vrijeme. Ovu djevojku vjerovatno neće stići kazna, jer prevarantkinju nisu prijavili ni ostali banjalučki ugostitelji.

"Nije bilo prijava ove vrste", potvrdio je Igor Šukalo, portparol CJB Banjaluka.

Sumnja se da je riječ o djevojci koja je prevarila i vlasnika jednog kafića iz mjesta Čađavica, kod Ribnika, kojem je tražila da joj pošalje dopunu za mobilni telefon.

"Nezavisne" saznaju da mu se, takođe na oglas, javila djevojka, te obećala da će doći da radi u njegovom kafiću, a zatim ga zamolila da joj dopuni račun. Nakon što je to učinio, ona mu je poslala poruku da se predomislila i poručila mu da traži drugu radnicu.

(BLLIVE)