BanjalukaLive

Fri04272018Krvav pohod u Bihaću: Preminula i supruga

bihac0308

Muharem Keškić (62) ubio je suprugu Hanku i kuma i rođaka Ibragu Keškića, a ranio njegovog brata Agana koji je pokušavao da spriječi porodičnu tragediju u bihaćkom prigradskom naselju Mala Peć, javljaju federalni mediji.

Pucnjava se dogodila juče oko 16 časova. Ubrzo poslije ove tragedije, koju je prijavio Muharemov sin, Muharem Keškić je uhapšen.

Nakon što su ranjeni Agan i Hanko Keškić prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i, prema riječima dežurnog ljekara, oboje su zadobili prostrelne rane u grudni koš.

Aganu Keškiću ukazana je medicinska pomoć i on se oporavlja, a žena je oko 18 časova preminula na operacionom stolu. Ibraga Keškić je preminuo na licu mjesta.

Muharem Keškić je, prema riječima očevidaca, pucao iz pištolja na kuma i njegovog brata koji su cijepali drva u dvorištu, a potom je otišao kući i ispalio dva metka u svoju ženu, sa kojom ima osmoro djece.

Motivi zločina još nisu poznati, a dalju istragu preuzela je dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Azra Ibrahimpašić.