BanjalukaLive

Fri05252018Golfom sletjeli u Vrbas

policija yt2408

Zlatan Zulić, porijeklom iz Jajca, njegova supruga i djeca L. Z. (3) i D. Z. (7) izbjegli su veliku tragediju kada su automobilom "golf 4" sljeteli u hladni Vrbas u Karanovcu kod Banjaluke.

Djeca su u udesu lakše povrijeđena i nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, dok su Zlatan i njegova supruga nepovrijeđeni.

Nezgoda se dogodila u petak oko 8.40 na magistralnom putu Banjaluka - Jajce. Za volanom "golfa" bio je Zlatan Zulić koji kaže da je porodica iz Belgije putovala u Donji Vakuf, kako bi novogodišnje praznike proveli kod rodbine.

"Vozio sam prema Jajcu i išao iza dva automobila. Nismo išli brzo, oko 60 kilometara na sat, kada mi je auto iznenada krenuo da "šeta" po putu. Pokušao sam da zakočim, ali se auto tada zaneo i zarotirao na putu", priča Zulić, pišu "Večernje novosti".

On kaže da se vozilo okrenulo oko svoje ose za gotovo 180 stepeni, a onda je unazad skliznulo u Vrbas niz 10 metara duboku obalu.

"Imali smo sreće, jer je samo zadnji kraj automobila upao u vodu i onda se zaustavio. Odmah smo izašli iz auta i djecu izvukli na sigurno, a onda sam pomogao supruzi da izađe iz vode. Hvala bogu, svi su živi i sve je dobro prošlo", kaže Zulić.

Žena i djeca su iz predostrožnosti prevezeni u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci i pomoć im je ukazana u Klinici za dječju hirurgiju.

"Pacijenti su pregledani, zbrinuti i pušteni na kućno liječenje", rekao je dežurni lekar dr Zoran Aničić.

Na mjestu nesreće uviđaj je izvršila banjalučka saobraćajna policija, dok su vatrogasci uz pomoć članova Rafting kluba "Kanjon" vozilo izvukli iz Vrbasa. Prethodno su iz "golfa" spasli pokvašene kofere i lične stvari porodice Zulić, među kojima i dječju tutu.

Foto: YouTube/ScreenShot