BanjalukaLive

Wed04252018Filmska pljačka banke: Pobjegli policajcima ispred nosa

pljackas yay3012

Više policijskih agencija iz BiH traga za najmanje trojicom naoružanih i opasnih razbojnika koji su juče ujutru prilikom filmske pljačke banke u Drvaru ranili policajca i ukrali oko 300.000 maraka.

Portparol MUP Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak pojasnio je da su u petak oko 7.30 časova dobili dojavu da je u toku pljačka banke „Intesa Sanpaolo“ u Drvaru.

"Dolaskom patrola na lice mesta, razbojnici su krenuli da pucaju na policajce i tom prilikom jedan naš službenik je teško ranjen", ističe Vrdoljak.

Nakon pucnjave, pljačkaši su se automobilom "audi A4" dali u bijeg, a policajci su krenuli u potragu za njima, piše "EuroBlic".

"Ubrzo poslije toga na Oštrelju, koji je petnaestak kilometara udaljen od Drvara, policajci su pronašli zapaljeni "audi A4" splitskih registarskih oznaka, koji su koristili razbojnici", rekao je Vrdoljak.

Sumnja se da je razbojnike na Oštrelju čekao još jedan saučesnik sa drugim vozilom, ili su tu sakrili drugi auto sa kojim su dalje pobjegli.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da inspektori veruju da je ovde reč o organizovanoj kriminalnoj grupi, kojoj ovo sigurno nije prva pljačka.

"Najvjerovatnije da su ranije dolazili i osmatrali ovu banku, koja je ujedno i jedina u Drvaru. Juče su rano ujutru došli i sakrili se u blizini i čekali da radnici otvore sefove. Čim su se radnici smjestili oni su uletili unutra i preteći mitraljezom radnicu natjerali da legne na pod, a zatim pokupili novac", rekao je izvor "EuroBlica".

Prema njegovim informacijama u banci je u petak trebalo da bude veća količina novca, s obzirom da je početak mjeseca i da su počele isplate plata. On je dodao da to koliko su opasni govori i podatak da su bez ikakvog straha zapucali na policajce koji su u samoodbrani uzvratili vatrom.

Osim toga, nije ih uplašilo ni to što se policijska stanica nalazi na svega 150 metara od banke.

"S obzirom da u posljednjih desetak godina nije bilo slične pljačke u Drvaru, ali ni u susjednim mestima, inspektori sumnjaju da su lopovi možda došli iz Hrvatske. Odmah poslije pljačke obaveštena je i Granična policija BiH da obrate pažnju na sumnjive osobe koje budu izlazile iz BiH", pojasnio je ovaj sagovornik.

Prema njegovim riječima obavještene su i sve policijske stanice u blizini Drvara, a u potragu se uključio i helikopter Helkopterskog servisa RS.

"Tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS uključen je u potragu za razbojnicima", rekla je Mirna Miljanović portparol MUP Republike Srpske.

"Na terenu se nalazi veliki policajaca koji češljaju sve tragove koji bi mogli da pomognu u pronalasku lopova. Biće pregledani i snimci sigurnosnih kamera, kako bi pokušali da identifikuju razbojnike", kaže izvor iz istrage.

Načelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo uznemireno poslije pljačke i da će ovog mjeseca biti sazvana posebna sjednica lokalnog parlamenta. On ističe da bezbjednost u Drvaru nije zadovoljavajuća.

"Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim", rekao je Broćeta.

Kaže da se pljačka desila u vrijeme dok su djeca išla u školu, a da se sve dešavao kao u kaubojskim filmovima.

Policajac u splitskoj bolnici

Prilikom razmjene vatre sa razbojnicama policajac iz Drvara zadobio je prostrelnu ranu u predjelu trbuha.

"Pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Drvaru, zatim je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. Poslije toga je hitno prevezen u KBC Split gdje je zadržan na liječenju. U bolnici nam nisu htjeli ništa reći o njegovom stanju, svi se nadamo da će biti dobro", rekao je jedan od policajaca iz Drvara.

Foto: Ilustracija/YAYimages