BanjalukaLive

Wed04252018Električar poginuo dok je postavljao trofaznu utičnicu

alt

Penzionisani električar Milan Prodanović (68) iz Laktaša poginuo je od strujnog udara kada je u šupi svog komšije Mladena Ostojića postavljao trofaznu utičnicu.

Tragedija se dogodila u nedjelju oko 13 časova u selu Kriškovci, u opštini Laktaši.

Mladen Ostojić kaže za "Novosti" da je Prodanović i ranije na njegovom imanju sprovodio struju pa ga je zvao da mu postavi trofaznu utičnicu.

"On je penzionisani električar i zvao sam ga da mi postavi trofaznu utičnicu. Isključili smo osigurače i on je to sve spojio, a onda je shvatio da je pogriješio u jednoj fazi. Rekao sam mu da ću ponovo iskopčati struju, ali je rekao da nema potrebe za tim i došlo je do nesreće", priča 0stojić.

On kaže da je Prodanović najvjerovatnije spojio dvije žice i izazvao kratak spoj, usljed čega je došlo do strujnog udara.

"Nešto je puklo, on je vrisnuo i odletio nekoliko metara unazad. Mislim da je u padu udario glavom od doboš traktora", priča Ostojić.

Prisjeća se da je odmah istrgnuo kabl iz struje i krenuo da pomogne komšiji.

"On je davao znake života i brže bolje sam krenuo da zovem Hitnu pomoć. Nisam mogao da ih dobijem pa sam pozvao i policiju. Stigli su poslije pola sata, a za njima i Hitna pomoć, ali nažalost samo su mogli da konstajuju smrt", rekao je Ostojić.

Mladen Prodanović živio je sam i nije imao djece. Komšije kažu da je živio od invalidske penzije koju je primao iz Srbije.

"On je prije rata radio kao električar na visokom naponu i u Srbiji je preživio pad sa električnog stuba i ostao invalid. Tokom rata izbjegao je iz Slavonije, a kako nema nikog bliskog troškove sahrane preuzeće komšija Milan Opačić", kažu komšije.


Foto: YAY Images/ Ilustracija