BanjalukaLive

Mon05212018Čekićem na nastavnika zbog sinove jedinice?

napadnut yay1808

U tuči između roditelja jednog od učenika Osnovne škole "Vladimir Pavlović" u Čapljini Dominika Lubine i nastavnika likovnog Gratisa Ferenca sijevale su pesnice, a radio je i čekić.

Razlog je jedinica koju je đak dobio.

Incident se desio juče ujutro. Prema nezvaničnim informacijama, Lubina, koji je poznati zubar i predsjednik Kik-boks kluba "Sensi", došao je da vidi u čemu je problem sa njegovim djetetom i raspravi to sa nastavnikom.

Međutim, rasprava se pretvorila u tuču. U incidentu su oba učesnika povrijeđena i zatražili su pomoć u Domu zdravlja Čapljina. "Glas Srpske" piše da je Lubina nakon pružene ljekarske pomoći otpušten, dok je Ferenc prevezen u Univerzitetsko-kliničku bolnicu Mostar, gdje je zadržan na pretragama.

Nastavnik Gratis Ferenc tvrdi da ga je Lubina napao prvi.

"Prišao mi je i udario me šakom dok sam držao ruke u džepovima. Nisam ga ja ni takao. U školi ima puno djece i ne sjećam se kome sam dao jedincu, a kome ne. Osim toga, kod mene je prosjek ocjena 4,8 ili 4,9", rekao je Ferenc i dodao da više ništa ne može da kaže o ovom incidentu.

Lubina je negirao da je pretukao nastavnika, ali je priznao da mu je udario šamar. Ispričao je da je njegov sin u srijedu došao kući tresući se zbog postupka nastavnika Ferenca, zbog čega je želio da popriča s ovim nastavnikom.

"Sin ide u osmi razred i jedan je od najboljih učenika. Dijete je došlo kući utučeno. Rekao je da su crtali neku sliku i da je napravio odlično, ali da nije imao vremena da je osjenči. Nastavnik mu je bezrazložno dao jedinicu. Nikad neću dozvoliti da mi dijete dođe u situaciju da digne ruku na sebe zbog jedinice, a pogotovo ne iz likovnog", ispričao je Lubina i dodo da je zbog toga nastavniku Ferencu poslao poruku da o tome treba da popričaju.

Prema njegovim riječima, juče ujutro je odlučio da ode u školu do direktorice škole Željke Obradović i da joj ukaže na tu pedagošku grešku.

"Pri ulasku sreo sam Ferenca. Pitao sam ga za jedinicu i on se počeo ponašati bahato pa smo se sporječkali. Ubrzo smo se počeli i naguravati i opalio sam mu šamar. Sigurno ga nisam udario šakom, kako on tvrdi", rekao je Lubina.

Kazao je da je Ferenc nakon toga otišao u drugu prostoriju i vratio se sa čekićem, kojim je zamahnuo prema njemu i promašio.

"Potom je bacio čekić i pogodio me u butinu. Domar je taj čekić uzeo i kavga je prestala", kazao je Lubina.

U Osnovnoj školi "Vladimir Pavlović" niko od nadležnih juče nije mogao da daje izjave u vezi sa incidentom. U školi su kazali da je direktorica odsutna i naglasili da je samo ona ovlašćena da priča sa medijima.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da je došlo do incidenta u Osnovnoj školi "Vladimir Pavlović" u Čapljini, ali nisu navodili detalje.

"Pokrenuta je istraga i saslušaćemo sve učesnike incidenta kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo i ko je koga napao. Postoje informacije da je u incidentu korišćen i čekić, ali to se još provjerava", rečeno je u MUP-u HNK.

Foto: Ilustracija/YAYimages