BanjalukaLive

Sun04222018Banjaluka: Tukli se pesnicama, lopatama i kamenjem

pesnice1308

Šest osoba uhapšeno je zbog tuče u ulici Braće Mažar i majke Marije u banjalučkom naselju Kočićev vijenac ispred restorana "Alas", potvrđeno je u policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima uhapšeni su: Mladen Pajić (28), Goran Balaban (30), Boris Ivanković (29), Aleksandar Savanović (26), Nermin Alić (28) svi iz Banjaluke i Đazim Alimanović (28) iz Modriče, prenosi "Glas Srpske".

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su bacanjem kamenja u tuči polupali staklo i balkonska vrata na kući u blizini mjesta sukoba, da je oštećena zadnja šajba na "mercedesu" koji je tu bio parkiran i blatobran na "renou kliu" vlasništvo Balabana.

Oni su dodali da će protiv Pajića, Balabana i Ivankovića biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili nasilničko ponašanje.

"Protiv Pajića, Balabana, Ivankovića, Alimanovića i Alića biće podneseni izvještaji o prekršaju zbog tuče, a protiv Savanovića zbog tuče i vrijeđenja", rekli su u CJB Banjaluka.

Nezvanično se saznaje da je Savanović u subotu oko 20 časova vidio Romkinju sa djetetom koja je prolazila ulicom Braće Mažar i majke Marije i rekao joj da mu se sviđa i tražio je od nje da imaju seksualni odnos.

"On je pratio do njene kuće u toj ulici i neprekidno joj je nešto govorio. Kada je došla do kuće preplašena žena je počela da doziva u pomoć. Ubrzo je istrčalo nekoliko ukućana i rodbine od Romkinje, pa je Savanović pobjegao prema Gimnaziji", ispričao izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima tada je Savanović sreo prijatelja Pajića i putem mobilnog telefona pozvali su Balabana i Ivankovića koji su ubrzo stigli.

"Potom su se njih četvorica uputili prema pomenutoj kući gdje žive Romi i tu je došlo do obračuna sa Alimanovićem i Alićem. Tom prilikom su Alimanovića udarili nekoliko puta u tijelo i glavu, a on je uspio da uzme lopatu koja se nalazila u blizini i udario Pajića u glavu, a kamenom pogodio Balabana", rekao je pomenuti izvor.

On je dodao da su tom prilikom i oštećena dva automobila i kuća.

Stanovnici ulice Braće Mažar i majke Marije u banjalučkom naselju Kočićev vijenac rekli su da toj ulici često ima incidenata i narušavanja javnog reda i mira.

"U ovoj ulici ima "Pekam pab" i još nekoliko kafića, pa se mladi ljudi poslije fajronta skupljaju na ulici i galame, a često dolazi do tuča i uznemiravanja stanara", rekao je jedan od mještana.

(BLLIVE/Izvor: Glas Srpske)