BanjalukaLive

Tue04242018Banjaluka: Porodilju napao nevjenčani muž

klinicki bllive1906

Tridesetjednogodišnji muškarac iz Jezera, koji je u utorak oko 18.30 na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra RS u Banjaluci tupim predmetom napao svoju nevenčanu suprugu, koja mu je samo prije mesec dana rodila trojke, saslušan je u srijedu u policiji. Pušten je da se brani sa slobode, uz izvještaj o krivičnom djelu porodičnog nasilja!

Naime, on je tupim predmetom nanio lakše telesne povrede 32-godišnjoj porodilji, s kojom živi u vanbračnoj zajednici. Nakon napada i intervencije dežurnog osoblja, udaljen je sa lica mjesta, a ubrzo nakon toga policija ga je uhapsila u banjalučkom naselju Lauš.

Iako se u prvi mah pričalo da je kod nasilnika nakon hapšenja policija pronašla nož, iz obezbjeđenja UKCRS to poriču.

"U 16 časova on je došao u posjetu i ostao duže od dozvoljenog vremena. U međuvremenu, fizički i verbalno napao je svoju suprugu, kojoj je po lijevoj ruci nanio povrede, najvjerovatnije rajsferšlusom sa jakne. Radnik obezbjeđenja je brzo reagovao, udaljio ga sa lica mjesta i pozvao policiju", izjavio je šef službe obezbjeđenja i transporta UKC RS Milan Divjak, prenose "Večernje novosti".

Divjak poriče informacije, na osnovu svjedočenja jedne od porodilja, da je muškarac porodilju pre fizičke povrede vukao niz stepenice.

"To nije tačno. Desio se samo verbalni sukob, a nakon toga i manji fizički", kazao je Divjak.

Načelnik klinike za ginekologiju i akušerstvo Vesna Ećim Zlojutro ističe da je riječ o majci koja je krajem oktobra rodila trojicu dječaka, a u njenom kartonu stoji problematična anamneza.

"O kakvoj porodičnoj anamnezi se radi ne mogu da otkrivam, jer se to kosi sa mojom profesijom. Mogu samo reći da je porodilja sada dobro, s obzirom na neugodnu situaciju koju je doživjela i da se radi o rani na unutrašnjem dijelu šake koja je jedva vidljiva golim okom. Pomenuti par ima još troje starije djece, još dvije kćerke i sina", rekla je Ećim Zlojutro.

O cijelom slučaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je cijeli slučaj okvalifikovalo kao krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove hirurških grana Slobodan Hajder ističe da je UKCRS odreagovao profesionalno i adekvatno u skladu sa svojim nadležnostima.

"Osoblje je reagovalo baš kako treba, a što se tiče obezbjeđenja, morate biti svjesni da cijelu zgradu pokriva jedan portir i da je ogromna frekvencija ljudi koji ovuda svakodnevno prolaze", rekao je Hajder.

Foto: BLLIVE