BanjalukaLive

Thu04262018Banjaluka: "Pala" osmorica razbojnika

policija yay1506

Policija je u akciji "Tiper" u srijedu uhapsila osam osoba i odradila 12 pretresa. Među uhapšenima su Đorđe Umjenović (25), Jovica Grujić(24), Aleksandar Vučić (25) i Đorđe Brnić (25), svi iz Banjaluke i odranije poznati policiji.

Oni su osumnjičeni za krivična djela teških razbojništava. Jedan od pretresa je odrađen i u banjalučkom naselju Pavlovac, potvrđeno je u policiji, pišu "Večenje novosti".

Izvor blizak istrazi kaže da policija sumnja da su uhapšeni u "Tiperu" povezani sa uhapšenima u policijskoj akciji prije desetak godina koji su osumnjičeni za ubistvo na području koje pokriva CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su i osobe osumnjičene da su učestvovale u pljački vlasnika "Dim Dim" mesare u Banjaluci, u decembru prošle godine, ali i za još dvije pljačke marketa na području grada.

Podsjećanja radi, trojica nepoznatih, maskiranih i naoružanih razbojnika upala su 4. decembra prošle godine u ranim jutarnjim časovima u porodičnu kuću Travica i prebili supružnike Dušana (64) i Stevu (60), vlasnike preduzeća "Dim dim". Nakon što su ih pretukli, razbojnici su odnijeli plijen iz sefa od oko 250.000 evra.

Iz policije su tada saopštili da su lopovi u kuću ušli kroz trgovinu, koju bračni par Travica ima u sklopu kuće.

"Popeli su se na sprat kuće gdje spavaju supružnici Travica, izvukli su ih iz kreveta i tukli i mučili dok nisu priznali gdje drže novac", naveli su u policiji i dodali da sumnjaju kako je kuća tipovana od ranije i da su razbojnici imali informaciju da se u kući nalazi velika količina novca.

Komšije opljačkanih supružnika su medijima izjavili da nisu ništa čuli u toku noći i da su tek ujutro, kad su vidjeli policiju, saznali da su im komšije opljačkane, za koje kažu da su vrijedni ljudi, sa kojima nikada nisu imali nikakvih problema.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su u okviru akcije "Tiper" određenu količinu oružja, eksploziva, narkotika, kao i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz MUP Srpske.

"U toku je kriminalistička obrada nad osam uhapšenih u ovoj akciji, tokom koje su pretresi izvršeni na 12 lokacija na teritoriji Centra javne bezbjednosti Banjaluka. Pripadnici MUP sprovode akciju pod nadzorom nadležnog tužilaštva", navedeno je u saopštenju.

Foto: Ilustracija/YAYimages