BanjalukaLive

Tue04242018Banjaluka: Najpoznatiji džeparoš krao i po školama

dzeparos yay0503

Mario Rajković (47) iz Prijedora, jedan od najpoznatijih džeparoša iz BiH, uhapšen je zbog sumnje da je tokom godine počinio 12 novih krađa.

U CJB Banjaluka navode da je Rajković, protiv koga su ranije podnete prijave za više od 50 krivičnih dela, uhapšen pod sumnjom da je krao novčanike na području Banjaluke, Srpca, Laktaša i Dervente.

"Iz kancelarije u biblioteci u Laktašima ukrao je novčanik s novcem, a u školi u Srpcu ukrao je dva novčanika. Na sličan način otuđio je pet novčanika u Banjaluci i četiri u Derventi", rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Rajković je poznat kao višestruki prestupnik, a samo je prošle godine četiri puta hapšen u roku dva meseca zbog serije krađa novčanika od lekara Opšte bolnice i Doma zdravlja u Gradišci, raznih administrativnih službenika u Prnjavoru, Kozarskoj Dubici i slično, pišu "Novosti".

Policija mu je tada u okviru akcije "Volit" dokumentovala čak 51 krađu u kojima je žrtve ojadio za više od 23.000 maraka. Krađe su počinjene od početka 2002. do sredine marta 2016. godine.

Najčešće je džepario po čekaonicama i ambulantama zdravstvenih ustanova, srednjih škola... Sumnja se da je "operisao" i po FBiH i Hrvatskoj, pa je policija apelovala na građane, koji su bili žrtve krađa, da to prijave na dežurni broj 122.

Foto: Ilustracija/YAYimages