BanjalukaLive

Mon05212018Ljekari se bore za život Bojana Brkovića (21)

kc-banjaluka2505

Pješak Bojan Brković (21) iz Trna kod Laktaša zadobio je teške povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas, pola časa poslije ponoći, u ulici Cara Dušana na putu Banjaluka - Klašnice, u Trnu kod Laktaša.

Poslije nesreće Brković je prevezen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, gdje su rekli da je zadobio tešku povredu glave i da je obavljena operacija.

- Pacijent se trenutno nalazi u komi i priključen je na aparate za disanje. Sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne - rekao je dežurni ljekar Dragan Milošević.

Brković je teške povrede zadobio prilikom ulaska u "golf 3", a u nesreći su učestvovali i "golf 2" i "opel vektra". O tome kako je došlo do nesreće postoje dvije verzije priče, piše "Glas Srpske".

Izvor blizak istrazi ispričao je da je uviđajem utvrđeno da je neposredno prije nesreće Boban Lipić (30), koji je upravljao "golfom 3" iz pravca Klašnica prema Banjaluci, u ponedjeljak kasno uveče primijetio Brkovića da ide pješke i zaustavio automobil da ga poveze.

- U tom trenutku iza njega je naišla "opel vektra", kojom je upravljao Igor Kosić (23), a koji nije uspio da se zaustavi već je pokušao da obiđe "golf" - rekao je pomenuti izvor.

On je dodao da Kosić vjerovatno nije primijetio pješaka koji je takođe krenuo da zaobiđe "golf 3" kako bi sjeo na suvozačevo mjesto.

- Tada je "opel vektra" direktno udarila u Brkovića i odbacila ga nekoliko metara. Iza njih je u tom trenutku naišao "golf 2", za čijim volanom je bio Dejan Đurić (20), a koji nije uspio da ih zaobiđe već je direktno udario u "golf 3" - istakao je izvor banjalučkog lista.

On je pojasnio da u ovoj nesreći nije povrijeđen niko od vozača, a da je na "golfovima" pričinjena veća šteta.

Prema riječima mještana ulice Cara Dušana, nesreća se dogodila kada je Brković pokušao da pređe pješački prelaz u toj ulici.

- Ulica je dobro osvijetljena i vozač "golfa 3" je primijetio mladića koji je pokušavao da pređe pješački prelaz i stao je da ga propusti. U tom trenutku iza njega je išla "vektra", čiji je vozač pokušao da ga zaobiđe, ali nije uočio pješaka i snažno ga je udario. Kada je naišao "golf 2", vozač nije znao šta da radi i udario je u zadnji dio "golfa 3" - ispričala je jedna od stanarki ove ulice.

Ona je dodala da vozači veoma brzo voze ovom ulicom i da se zbog toga često dešavaju nesreće.

- Iako postoji pješački prelaz, vozači se rijetko zaustavljaju kako bi nekog propustili. Prije godinu ovdje se desila teška nesreća. Tada je autobus udario neku djevojku koja je odmah preminula od zadobijenih povreda. Imam malu unuku i kad god ide u školu moram da je pratim, jer se bojim da je pustim da sama ide ulicom zbog nesmotrenih vozača - dodala je ova mještanka.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da uzroci nesreće u Trnu još nisu poznati.

- Dežurni tužilac je rukovodio uviđajem na mjestu nesreće. Naredio je da se obave sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdilo kako je došlo do nesreće - dodali su u tužilaštvu.

(BLLIVE/Izvor: Glas Srpske)