BanjalukaLive

Wed04252018Banjaluka: Policija pucala jer su mladići pružali otpor

nesreca-starcevica0304

Saša Damić (27) iz Banjaluke ranjen je u ponedjeljak uveče u akciji banjalučke policije na suzbijanju neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Banjalučko Okružno tužilaštvo je saopštilo da su S.D. i B.Ć. pružali otpor pripadnicima kriminalističke policije CJB Banjaluka prilikom obavljanja aktivnosti u banjalučkom naselju Starčevica. Tom prilokom ranjen je Saša Damić (27), a B.Ć. je u bjekstvu. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Bojanu Ćiriću.

Direktor Policije RS Gojko Vasić je rekao da su pripadnici banjalučke policije uhvatili dvije osobe u preprodaji droge. Prilikom hapšenja osumnjičeni su napali policajce, nakon čega je jedan od policajaca upotrijebio vatreno oružje i ranio jednu osobu.

Vasić je rekao danas da je MUP Srpske formirao unutrašnju kontrolu koja će, zajedno sa tužilaštvom, obaviti uviđaj i utvrditi eventualna prekoračenja dužnosti policajaca, prenosi Srna.

Damić je van životne opasnosti i još se nalazi na liječenju, potvrđeno je iz UKC Banjaluka. Mladić je primljen u hiruršku ambulantu sa prostrijelnom ranom nadlaktice i leđa.

Damić je, inače, zaposlen u automehaničarskoj radnjiu koja se nalazi u blizini mjesta tragičnog događaja.

Damićevi prijatelji kažu da se radi o vedrom mladiću koji nije sklon problematičnom ponašanju.

Dragan Damić, otac ranjenog mladića, ispričao je za 'Nezavisne' da njegov sin nikada nije hapšen, niti je imao problema sa policijom.

"Policija će obaviti istragu i ja ne želim da se miješam u njihov posao. Nisam bio na mjestu događaja, ali ono sto znam jeste da moj sin nikada nije hapšen, niti je imao problema sa policijom", izjavio je otac ranjenog mladića.

(BLLIVE, foto: Glas Srpske)