BanjalukaLive

Sun05202018Banjalučanin preminuo nakon sudara voza i automobila

hitna2303

Marko Knežević (29) iz Banjaluke, koji je u utorak naveče teško povrijeđen u sudaru voza i automobila, umro je od zadobijenih povreda u dobojskoj Opštoj bolnici „Sveti apostol Luka".

Knežević je nakon saobraćajne nesreće operisan na Odjeljenju hirurgije, i bio je smješten u Jedinicu za intenzivno liječenje, ali se njegovo ozbiljno zdravstveno stanje nakon operacije pogoršalo, i on je umro.

Vinko Radišić (58) iz Banjaluke, koji je vozio automobil, u kojem je Knežević bio suvozač, takođe je povrijeđen, i on je zbrinut na Odjeljenju hirurgije dobojske bolnice, stabilan je i van životne opasnosti, prenose "Nezavisne novine".

Saobraćajna nesreća se dogodila u utorak oko 21.55, kada je došlo do sudara automobila, koji je vozio Radišić, i voza Željeznica RS, kojim je upravljao Stevo Vučković (43) iz Banjaluke, na pružnom prelazu u selu Dragalovci, na regionalnom putu Doboj - Prnjavor.

Prema informacijama iz dobojske policije do saobraćajne nesreće je došlo zato što se automobil, koji se kretao iz pravca Doboja prema Banjaluci nije zaustavio na pružnom prelazu sa branicima, koji su u tom trenutku bili spušteni, pa je u momentu prelaska auta preko pruge došlo do kontakta sa vozom, koji je nailazio iz pravca Doboja ka Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama radnik Željeznica RS u Dragalovcima policiji je kazao da je rampa na pružnom prelazu bila spuštena u trenutku kada je naišao automobil, te da se „vozač podvukao ispod rampe, koja na krajevima ima tegove, koji su prilikom kontakta sa autom podigli rampu".

„U blizini je pronađena razbijena lampa, koja se nalazila na rampi, što znači da ju je auto zakačilo, a pronađeni su i tragovi laka, što potvrđuje da se auto podvukao ispod spuštene rampe", kazao je izvor iz policije.

Vinko Radišić, koji je vozio automobil u kojem je stradali Knežević bio suvozač, zbog svog zdravstvenog stanja još uvijek nije ispitan, saznajemo u policiji, a svoju verziju događaja inspektorima će ispričati sutra.

U Željeznicama RS su kazali da se ne miješaju u rad policije, te da ako je pružni radnik kazao da je rampa bila spuštena, onda je to tako.

(BLLIVE, foto: Ilustracija)