BanjalukaLive

Fri04272018Uhapšeni organizatori trke na Tari

nesreca-tara2008

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo protiv opšte sigurnosti, policija u Bajinoj Bašti odredila je u nedjelju uveče mjeru zadržavanja direktoru auto trke na Tari Ismetu G. (58) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R.(57) iz Bijeljine i pomoćniku direktora trke zaduženom za bezbednost Živadinu T.(66) iz Zemuna, navodi se u saopštenju policije.

Na Međunarodnoj brdskoj auto trci "Tara 2012.", juče, oko 12.30 časova, dogodila se teška nesreća u kojoj su tri osobe izgubile život, dok je jedna zadobila lakše tjelesne povrede.

Nesreća se dogodila kada je takmičar Branimir S. (33) iz Bijeljine izgubio kontrolu nad svojim vozilom marke "micubiši lanser", izletio sa staze i udario u četvoro gledalaca koji su se nalazila iza trake koja je označavala prostor za publiku.

Tom prilikom život su izgubili Nikola Trišić (30) i Jelena Trišić (27) iz Bajine Bašte i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi, dok je Stefan Jakovljević (17) iz Petrovca na Mlavi zadobio lakše tjelesne povrede i zbrinut je u užičkoj bolnici.

(Tanjug)