BanjalukaLive

Mon05212018Sveštenik SPC bludničio i dilovao kokain?

krst yay2604

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve u hramu Sveti Jovan Čudotvorac u Judžinu, u Oregonu, uhapšen je u srijedu tako što se jedan detektiv predstavljao kao maloljetnik i ugovorio sastanak s njim, saopštila je policija, a prenio Oregon live. Prethodno, mjeseca dana ranije, policija je uhapsila prostitutku.

Djevojka, čije ime nije objavljeno jer je maloljetna, odvedena je u popravni dom, a prethodno je policija saopštila da je s Makejem nekoliko puta imala kontakt. Policija je onda organizovala lažno predstavljanje i ugovorila sastanak navodnog tinejdžera s Makejem.

Sveštenik je optužen za prostituciju, ugrožavanje maloljetnog djeteta i seksualni prekršaj, kao i iskorišćavanje maloljetnice za promet kokaina.

"Slučaj je još otvoren i pod istragom", rekla je portparolka policije Judžina Melinda Maklohlin, a prenio list "Oregon live".

Mediji su kontaktirali sa crkvom, ali je žena koja se javila na telefon rekla da se nešto dogodilo, da ne zna mnogo o tome i odbila da priča dalje.

Makej se nije pojavio u četvrtak pred sudom kako bi odgovorio na optužbe. Lokalni list piše da je on u pet po podne i dalje bio u zatvoru, iako je žena platila kauciju od 14.000 dolara u tri po podne. Na sudu treba da se pojavi 20. oktobra.

Makej je rođen u Detroitu. Na sajtu, univerziteta "Lane Community" piše da je zaposlen kao profesor je na odjeljenju za engleski jezik. U pravoslavlje je prešao 2009. godine, nakon jednomjesečne posjete srpskom manastiru Svetog Pajsija u Arizoni. Oženjen je i ima ćerku.

Izvor: Blic.rs, Foto: Ilustracija/YAYimages