BanjalukaLive

Tue04242018Rodila troje djece, a nijedno nema njen DNK

lidija youtube2610

Lidija Ferčajld je nakon razvoda s mužem Džejmijem bila podvrgnuta DNK testu da bi joj sud dodijelio starateljstvo nad djecom prilikom čega se ispostavilo da im ona nije majka.

Ovaj slučaj nije usamljen, a evo pojašnjenja kako je tako nešto uopšte moguće.

"Odbila sam da prihvatim to, ali su svi testovi pokazivali istu stvar. Pitala sam se kako je to moguće. Razmišljala sam da mi nisu zamijenili djecu u porodilištu, ali sam znala da bi to zvučalo suludo, jer se Džejmijev DNK pokalapao", priča Ferčaild.

Pošto je u trenutku saznanja da nije majka svoje dvoje djece bila u devetom mjesecu trudnoće, odlučila je da pažljivo isprati šta se dešava s njenim trećim djetetom koje je bilo na putu. Ona je rodila i treću bebu, ali ni njen DNK-a test se nije poklapao. Pomislila je da je u pitanju zavjera, ali je onda saznala da nije izolovan slučaj. Karen Kigan je imala istu situaciju sa svoja dva sina.

Kako objašnjava patološkinja Lejn Ul, obje majke su bliznakinje. U matericama njihovih majki postojala su dva embriona, ali su se ona spojila u jedan. Tako su njihova djeca dobijala DNK njihovih blizanaca, koji zapravo nikada nisu rođeni.

Više o njenom stanju možete pročitati OVDJE, a u nastavku pogledati i video.

Izvor: Blic, Foto: Ilustracija/YAYimages