BanjalukaLive

Wed05232018Pucnjava u Parizu, ima žrtava (Video)

pariz napad YT2004

U razmjeni vatre u Parizu poginuo je jedan policajac, dok su dva teško ranjena, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Jedan napadač je likvidiran. Francuski predsjednik Fransoa Oland je uvjeren da je u pitanju teroristički napad. DAEŠ preuzeo odgovornost za napad.

Portparol ministarstva Pjer Anri Brande izjavio je da je još rano reći šta je bio motiv napada. Protivteroristička kancelarija francuskog tužilaštva otvorila je istragu o inicidentu, piše Sputnjik.

Kako javlja Rojters, pozivajući se na dokument u koji je imao uvid, francuska policija izdala je nalog za hapšenje drugog osumnjičenog za pucnjavu.

U nalogu za hapšenje piše da je osumnjičeni stigao u Francusku vozom iz Belgije.Ranije je objavljeno da policija vjeruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, od kojih je jedan ubijen.

Očevici su saopštili da je napadač pucao iz automata, moguće iz kalašnjikova. On je poznat francuskoj policiji, javlja Rojters.

Policija poziva da se izbjegava ovo područje. Zatvorene su dvije stanice metroa koje se nalaze u blizini mjesta napada. U vladinim organima pretpostavljaju da su u napadu učestvovale dvije osobe.

Kako piše „Figaro“, drugi napadač je u bjekstvu.Motiv napada zasad nije poznat. Postoji mogućnost da se radi o običnoj pljački.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland je sazvao hitnu sjednicu zbog događaja.

Napad se desio tri dana prije prvog kruga izbora za predsjednika Francuske.Izvor: Sputnik, Foto: YouTube/ScreenShot