BanjalukaLive

Mon12112017Zlatni pehar stigao u Banjaluku

zfk-banjaluka

Ženski fudbalski klub Banjaluka je po ko zna koji put postigao sjajan uspjeh. Naše djevojke, šampionke Republike Srpske i pobjednice Kupa RS su na jakom međunarodnom turniru koji je odigran 4. i 5. avgusta u Novom Sadu osvojile prvo mjesto i donijele u Banjaluku zlatni pehar i tako još jednom osvjetlale obraz i promovisale nas grad i Republiku Srpsku.

Domaćin i organizator turnira je bio ŽFK "Fruškogorac" iz Novog Sada koji se takmiči u drugoj srbskoj fudbalskoj ligi – sjever.

U takmičenju su ucestvovali i ŽFK "Sloga" iz Zemuna, najstariji zenski fudbalski klub u Srbiji , koji se takmiči u prvoj ligi Srbije i ŽFK "Segedin" iz Segedina, koji se takmiči u prvoj ligi Mađarske.

Naše djevojke su maestralnom igrom, pojavom, stavom i ponašanjem u potpunosti zasjenile sve druge klubove.

U prvoj utakmici djevojke su deklasirale ZFK Sloga rezultatom 4:1, a u finalu su veličanstvenom igrom nadigrale prvoligasa Mađarske i sa 2:1 osvojile prvo mjesto i zlatni pehar.

Posebno ih raduje pobjeda nad Segedinom, jer je to klub profesionalnih igračica, koje se takmiče u prvoj profesionalnoj ligi Mađarske.

Jelena Koprena i Vanja Duronjić proglašene su najboljom igračicom, tj. najboljim strijelcem Turnira.

Ovaj najnoviji uspjeh ŽFK "Banjaluka" je još jedna stepenica ka samom vrhu u ženskom fudbalu ne samo u RS već i u širem regionu. Sve to su postigle za manje od godinu dana.

Djevojke iz Banjaluke će 14. avgusta otići na prijateljsko gostovanje u Republiku Sloveniju u goste ZFK RADOMLJE sa kojim ce odigrati dvije prijateljske utakmice i sa kojima planiraju uspostaviti prijateljske i sportske odnose.