BanjalukaLive

Mon05212018"Raspudić je kapiten Borca"

stadion bllive0104 3


Trener banjalučkog Borca Zoran "Kiza" Milinković rekao je da je Boris Raspudić i dalje kapiten crveno-plavih iako nije nastupio u prethodnom prvenstvenom meču protiv Radnika.

Nekadašnji trener Partizana poslije skoro mjesec dana u Banjaluci sumirao je utiske u banjalučkom klubu.

Njegovi izabranici su u srijedu postigli osam komada u Vitezu protiv istoimenog federalnog drugoligaša, ali uprkos konstataciji da nije lako dati "osam golova" ni ispred zgrade, Kiza nije želio da daje preveliku vrijednost toj pobjedi crveno-plavih.

"Sigurno je da je dobro da smo prošli u osminu finala...Igrali smo sa grupom mlađih igrača koji dosad nisu imali veću minutažu i s te strane gledano, taj meč nam je koristio. Ima pozitivnih stvari, ali ima i nekih slabosti koje smo uočili. Ipak, od početka pa da danas otkako sam tu, ništa se nije promijenilo. Moramo puno da radimo", izjavio je Milinković portalu Mondo.

Iznenadio se i začudio za pitanje o Borisu Raspudiću, koji je izostavljen iz tima protiv Radnika iako je kapiten crveno-plavih i praktično klupska legenda...

"Niko nije oduzeo traku Boki Raspudiću, već svi ravnopravno konkurišu za početnih 11. To je odgovor na vaše pitanje! Mi ćemo u datom momentu birati najbolji sastav prema profilu protivnika i to je najbitnije. Boka je naš kapiten i igrač kojeg cijenim i poštujem. Ja imam 24 ili 25 fudbalera koji ravnopravno konkurišu za prvi tim, sve zavisi od forme, kvaliteta rivala i slično, ali ni govora nema da postoji neki loš gest prema našem kapitenu. Ta ocjena ne stoji", podvukao je strateg Banjalučana, kojeg naredne nedjelje očekuje prvi gradski derbi u istoriji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Mnoge derbije u regionu sam preturio preko glave pa s te strane mi ni predstojeći meč nije nepoznanica. Upoznat sam sa o istorijatu odnosa dva kluba i taj meč nesumnjivo nosi neku specifičnu težinu. Respektujemo Krupu i očekuje nas težak prvenstveni meč. Obje ekipe će tražiti svoju šansu, a šta će se dogoditi, vidjećemo nakon 90 minuta, pretpostavljam, jedne žestoke borbe".

Prema njegovim riječima, realni cilj "Velikana iz Platonove" je plasman među šest najboljih u šampionatu BiH.

"Od prvog dana u Borcu, s obzirom na sve okolnosti koje su pratile klub unazad nekoliko godina, govorio sam da je realni cilj plasman među šest najboljih posebno jer smo ušli iz Prve lige RS i nalazimo se u tranziciji. To je realno, ali ako se ukaže prilika, treba sve pokušati. Treba ići ka tome da se klub stabilizuje, a kad se to bude uradilo, Borac će u skladu sa svojim renomeom sigurno težiti ka titulama i plasmanu u Evropu. Ali, za to je potrebno vrijeme iako mislim da stvari idu u dobrom pravcu".

Milinković smatra da u BiH, ali i u Evropi "kolo vode ekipe sa najviše novca".

"Nisam baš sve podrobno analizirao, ali najviše 'nose' klubovi sa najvećim budžetima, tako je svuda u svijetu. U BiH su tu, naravno Zrinjski, Željezničar, Sarajevo....To su stabilni klubovi, koji nekoliko godina rade dobro mada ima još ekipa koji rade kvalitetno, ali za neku moju bolju ocjenu trebaće još vremena".

Zato nije želio da na kraju razgovora uporedi Partizan i Borac, odnosno Premijer ligu BiH i Superligu Srbije.

"Teško je dati odgovor na to pitanje, a istovremeno je i lako. Ako pogledamo pet najjačih evropskih liga, složićemo se da se koncentracija kvaliteta nalazi u zemljama koje imaju moćne ekonomije. S te strane je lako odgovoriti, ali s druge strane u našoj neprilici je dobro to što ne oskudjevamo s talentima. Što veći budžet, to veća koncentracija kvaliteta", naglasio je Milinković i na kraju istakao:

"Teško se boriti sa dugovima, stečenim ili naslijeđenim, a to mnogo klubove prati u regionu".

Foto: BLLIVE arhiva