BanjalukaLive

Wed04252018Održano donatorsko veče na Gradskom stadionu

alt

Sinoć je na Gradskom stadionu u Banjaluci održano donatorsko veče u organizaciji Fudbalskog kluba Borac, kojem je prisustvovalo 250 zvanica i na kojem je prikupljeno, prema prvim informacijama, oko 300.000 KM, od čega je 50.000 KM donirano iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, duplo više od strane Vlade RS, dok je 60.000 donirala Elektroprivreda.

Donatorskoj večeri sinoć su prisustvovali mnogi banjalučki privrednici, ali isto tako i bivši i sadašnji fudbaleri Borca, treneri, predsjednici, saopšteno je na zvaničnoj stranici FK Borac.

Detaljno je prisutnima predstavljen plan razvoja i funkcionisanja Borca u narednim sezonama, koji se zasniva na stvaranju jakog, stabilnog i samoodrživog Borca koji će redovno učestvovati u evropskim klupskim takmičenjima.

"Kada smo dobili povjerenje od članova Skupštine da vodimo Borac, u januaru 2016. godine, odnosno kada je trebalo da bude odigrana posljednja trećina prvenstva, isti smo zatekli u stanju haosa. Rezultatski, Borac je pet bodova zaostajao za mjestom koje donosi opstanak u Premijer ligi, a gledamo sa finansijske strane, svi tokovi novca bili su „presječeni“. Borac tada nažalost nije uspio da opstane u elitnom rangu, ali to nas nije obeshrabrilo već smo prošlog ljeta napravili petogodišnji plan razvoja kluba pod nazivom Sve jači i jači Borac, i ponosno mogu da istaknem da je ispunjeno sve što smo zacrtali za prvu godinu", rekao je član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Darko Milunović.

"Prioritet nam je bio povratak u Premijer ligu BiH, što smo ostvarili, slobodno mogu da kažem dominantno, sa čak 25 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Podrinja iz Janje. Drugi primarni cilj bila nam je izgradnja pomoćnog terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona, pa smo i taj posao, u decembru prošle godine, uspješno priveli kraju. Takođe, pred start Prve lige Republike Srpske željeli smo da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije postojećih novinarskih loža i pretvaranja istih u luksuzne Sky Box-ove za sve zainteresovane sponzore kojima bismo te lože prodavali, ali smo tada odustali od te ideje, prvenstveno zbog marketinški neatraktivnog takmičenja u kojem smo morali da igramo. Danas, kada željno iščekujemo početak Premijer lige i kada smo krenuli sa spomenutim infrastrukturnim radovima, slobodno mogu da kažem da je zainteresovanje znatno i nemjerljivo veće nego prije godinu dana", dodao je on.


Foto: BLLIVE/ Milan Volaš