BanjalukaLive

Fri11242017Prokletstvo novog Betmena

betmen_tragedija

Masakr u Koloradu šokirao je svijet, a mladi 24-godišnjak obučen kao Džoker usmrtio je 12-ero ljudi i povrijedio njih čak 59.

Strašna pucnjava posljednja je u nizu nesreća koje se povezuju s Betmenom.

Prije toga tragično je preminuo Hit Ledžer koji je glumio Džokera u drugom nastavku trilogije o novom Betmanu. Australijski glumac umro je u januaru 2008. nakon što se predozirao tabletama. Bilo mu je tek 28. godina, a film je premijerno prikazan pola godine poslije.

Tragedija na setu dohvatila je tehničara koji je radio na specijalnim efektima. Konvej Viklif zabio se u drvo na snimanju Betmena u oktobru 2007.

Na setu zadnjeg nastavka, dublerka En Hetvej koja glumi Ženu mačku, slučajno je uništila skupu kameru tokom snimanja u Pitsburgu.

Prokletstvo je dotaklo i Betmenove glavne zvijezde; glumce Morgana Frimena i Kristijana Bejla. Frimen je doživio tešku saobraćajnu nesreću 2008., a dan nakon nesreće ga je ostavila i supruga nakon 24 godine braka. Bejl je ipak punio medijske naslove svojim bijesnim ispadima. 2008. bio je i uhapšen zbog vrijeđanja vlastite majke i sestre nakon premijere prvog nastavka u Londonu.

(BLLIVE/ Dnevnik.hr)