BanjalukaLive

Tue04242018Maša Medu zamijenila pandom

panda masa0807sputnik
Premijera zajedničke rusko-kineske crtane serije očekuje se za šest mjeseci.

Prva epizoda zajedničke rusko-kineske crtane serije „Kroš i panda“ pojaviće se otprilike za šest mjeseci na oba jezika — ruskom i kineskom, rekla je za Sputnjik Dijana Jurinova, potpredsjednica međunarodne distribucije ruske produkcijske kompanije „Riki grup“.

„Riki grup“ i kineska kompanija „Si-Si-Ti-Vi animejšen“ potpisali su u utorak ugovor o zajedničkom produciranju crtaća.

„Ostalo nam je nekoliko mjeseci da završimo pripreme za produkciju serije i još tri ili četiri mjeseca da proizvedemo prvu epizodu. Prikazivanje će početi otprilike za pola godine i emitovaće se jedna epizoda sedmično. Za godinu i po dana imaćemo 52 epizode. Crtać će se premijerno prikazivati simultano u Rusiji i u Kini“, rekla je Jurinova.

Ruska strana će u procesu proizvodnje biti zadužena za kreativni rad na projektu, razradu likova i lokacija, dok će kineski stručnjaci raditi na animaciji, naglasila je Jurinova.

Obe strane sarađivaće i u postprodukciji da bi kreirale rusku i kinesku verziju serije, rekla je potpredsjednica i dodala da će serija biti prevedena i na engleski jezik.

„Potpisali smo ugovor za prvu sezonu i teoretski mogućnost produženja za još nekoliko sezona već razmatramo, kao i izradu cjelovečernjeg crtanog filma“, istakla je Jurinova.

Svaka epizoda crtane serije biće producirana u formatu „tri de“ kompjuterski generisane imaginacije i očekuje se da će trajati 12 minuta.