BanjalukaLive

Tue04242018Kluni zatvara Sarajevo film festival

kluni1111

Ovogodišnji Sarajevo film festival, prema pisanju bh, medija, zatvoriće američki glumac Džordž Kluni. Najavljen je i dolazak glumica Šarlote Rempling, Viktorije Abril, reditelja Bele Tara, kao i Erika Kantone.

Pored Anđeline Džoli, ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) ugostiće još jednu veliku holivudsku zvijezdu - Džordža Klunija, pišu sarajevski mediji.

Kluni, koji sa djevojkom Stejsi Kibler boravi u Italiji, trebalo bi da 14. jula zatvori 18. sarajevski filmski festival.

Anđelina Džoli je u Sarajevu boravila 07. i 08. jula sa troje djece i otvorila Sarajevo talent kampus, pri SFF-u.

Veliku pažnju na crvenom tepihu je privukao i dolazak Edina Džeke, fudbalskog reprezentativca BiH i njegove djevojke, manekenke iz Sarajeva Amre Silajdžić, koja živi u SAD.

Najavljen je i dolazak glumice Šarlot Rempling, španske glumice i pjevačice Viktorije Abril, mađarskog reditelja Bele Tara, a crvenim tepihom prošetaće se i jedan od najboljih francuskih fudbalera s kraja 20. veka Erik Kantona.

„Kralj Erik", kako su Kantonu nazvali dok je igrao u Mančester junajtedu, festivalskoj publici će u okviru najpopularnijeg "Open Air" programa predstaviti film Buntovnici fudbala Žila Pereza i Žila Rofa.

SFF je otvoren u petak 6. jula i trajaće do 14. jula. Festival je otvoren projekcijom filma Đeca rediteljke iz BiH Aide Begić.

U okviru brojnih festivalskih programa biće prikazano 210 filmova iz 57 zemalja.

(RTS)