BanjalukaLive

Sun05202018Kameron: Nisam ukrao "Avatar"

dzejms_kameron

Proslavljeni reditelj Džejms Kameron kaže da je sit ljudi koji tvrde da je ukrao koncept za film "Avatar" i odlučio je da podnese kontra-tužbu i zahtjev za odbacivanje optužbe vrijedne dvije milijarde dolara, u kojoj se tvrdi da film nije njegova ideja.

Pisac naučne fantastike Brajant Mur (Bryant Moore) je u decembru prošle godine podnio tužbu protiv Kamerona (James Cameron) u kojoj tvrdi da je on sam došao na ideju o osnovnoj radnji u filmu "Avatar" i da je Kameron jednostavno ukrao njegovu ideju.

Kako stoji u tužbi, Kameron je "pozajmio" nekoliko ideja iz Murovih zapisa, malo poznatih scenarija - preuzeo je ideju o svjetlucavoj flori i fauni, atmosferi nepodobnoj za ljude, duhovnoj vezi sa okolinom i reinkarnaciji.

Kameron se sada protiv tužbe bori kontra-tužbom. On tvrdi da Na'vi, vanzemaljci u filmu "Avatar", nikako ne liče na Alijansu Gavadeen ili Polinatore iz Murovih scenarija. Prema njegovim riječima, apsolutno ništa u Murovim tekstvovima ne liči na bilo šta iz "Avatara" i da su filmovi različiti od početka do kraja.

(B92)