BanjalukaLive

Wed05232018Gospodar prstenova se vraća kao TV serija?

gospodarprstenova yt0511


Televizija Vorner Bros – iza koje stoji istoimeni filmski studio koji je producirao Oskarom nagrađenu ekranizaciju “Gospodara prstenova” početkom ovog veka – ušla je u pregovore sa Studijom Amazon koji je zainteresovan za otkup prava na Tolkinove romane kako bi ih pretočio u TV seriju, piše magazin Varajeti.

Vorner je navodno kontaktirao i Netfliks i HBO, ali su se odlučili da pregovore započnu sa Amazonom.

Dodaje se i da su pregovori Vornera i Amazona sa vlasnicima prava na Tolkinova djela još uvijek u ranoj fazi, kao i da je u njih lično uključen i direktor Amazona Džef Bezos.

Varajeti piše da Amazon svojom adaptacijom “Gospodara prstenova” želi da postigne globalni uspjeh ravan HBO-ovoj seriji “Igra prestola”, prenosi N1.

Trilogija “Gospodar prstenova” Dž.R.R. Tolikna najpopularnije je i vjerovatno najznačajnije književno djelo epske fantastike.

Početkom 2000-ih novozelandski reditelj Piter Džekson adaptirao ih je u filmove koji su postigli ogroman uspjeh i kod publike i kod kritike, a uspjeh je krunisan trijumfom trećeg dijela - “Povratka kralja” - na dodjeli Oskara 2003, kada je osvojio nagrade u svih 11 kategorija u kojima je bio nominovan.

Foto: YouTube/ScreenSHot