BanjalukaLive

Mon05212018Film "Irac" ujedinjuje legende

irac film legende0603

Striming servis “Netfliks” platio je 105 miliona dolara za prava na film "Irac" Martina Skorsezea, koji ujedinjuje legende Roberta de Nira i Ala Paćina. Premijera je zakazana za 2019.

Film je još u preprodukciji, za koju je ranije bila zadužena Paramaunt pikčers. Ta kuća je prodala međunarodna prava na "Irca" za 50 miliona dolara Kanskom festivalu i STX entertejnment.

"Irac" govori o životu plaćenog ubice Frenka Irca Širana (Robert de Niro) koji je najpoznatiji po tome što je vjerovatno bio uključen u ubistvo mafijaša Džimija Hofe (Al Paćino). Prema dosadašnjim informacijama, De Niro će uz pomoć šminke i posebnih maski izgledati kao 30-godišnjak.

Stiven Zailijan napisao je scenario koji predstavlja adaptaciju knjige "I Heard You Paint Houses" Čarlsa Branta, prenosi "021".

U filmu se pojavljuje i Džo Peši kao Rasel Bagalino, sicilijanski kriminalac koji je u jednom trenutku predvodio kompletnu mafiju na Istočnoj obali za organizaciju Koza nostra.

Skorsezeu je ovo deveti put da sarađuje sa De Nirom, ali prvi put sa Alom Paćinom. Ovo je takođe treći put da se dva slavna glumca pojave u istom ostvarenju. Pre toga, igrali su u "Heat" iz 1995. i "Righteus Kill" iz 2008.