BanjalukaLive

Tue04242018U toku prijave za eko kamp "Mladi za život"

kampsrbac yt1607


Dvanaesti volonterski eko kamp "Mladi za život" održaće se od 25. do 29. jula u Gornjoj Lepenici kod Srpca.

"Naš kamp je jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama", poručuju iz NVO "Milenijum", organizatora kampa.

Cilj ovog projekta jeste razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi.

"Podciljevi našeg projektа su: promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoj ekološke svijesti, multikulturalna razmjena, uključivanje mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena, izgrađeno i uređeno izletište. Ciljna grupa su nam 30 volontera, uzrasta od 17 do 24 godine koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu", ističu organizatori.

Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od gradа Srpca ( 50 km od Banjaluke ). Volonteri će u toku 5 dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U toku 5 volonterskih akcija volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj.

"Pored radnih аktivnosti organizovaćemo kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionicu udaraljki i radionicu mađioničarstva. Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac na fbekokampsrbac i prijave se za učešće na kampu", poručuju organizatori ističući da se prijave primaju do 22. jula.

Dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.milenijum-youth.co.nr ili facebook stranici kampa.

Pogledajte kako je bilo prethodnih godina:.Foto: Youtube/ScreenShot