BanjalukaLive

Mon05212018Pomozimo Žikici da ozdravi

zikica yt1008


Žikica Radovanović iz Brezovog Polja Sela kod Brčkog je 31-godišnji mladić kome je hitno potrebna transplantacija bubrega.  Ostao je bez oba roditelja, preživljava uz pomoć rodbine, prijatelja i poneke nadnice starije sestre, a na dijalizi je najmanje tri puta sedmično.

Sve je nekako išlo dok sam radio i zarađivao, ali sada – padam kao plodovi ove stare kruške u dvorištu: bubrezi umiru, kažu mi doktori i naši i beogradski, a meni se živi, kaže Žikica Radovanović, skromni i tihi mladić iz Brezovog Polja Sela koji je od prije dva mjeseca pacijent na dijalizi.

Životopis ovog, u selu omiljenog i izuzetno vrijednog mladića koji je rano ostao bez oca od djetinjstva, je obilježen najtežim fizičkim poslovima, dugom bolešću pa nedavno i smrću majke, ali ne gubi nadu da će mu humani ljudi pomoći da skupi novac i dobije bubreg koji život znači, prenosi RTVBN.

Na poziv mladih iz ovog naselja sakupljena su određena sredstva i u oronuloj kući bolesnog mladića stvoreni minimalni uslovi za boravak, plaćeni dugovi za struju i lijekove, a ta akcija se nastavlja jer puno toga i dalje nedostaje.

Za lijekove, bez vanrednih događaja, Žikici treba 100-njak maraka mjesečno. U čekanju rješenja o stalnoj socijalnoj pomoći jedina primanja su sestrine nadnice i pomoć rodbine i drugara.

Da pobijedi bolest i stigne na vrijeme do Francuske ili Rusije, treba mu što prije oko 80.000 maraka. Za njega nedostižnih bez dobrih ljudi.

Kontakt telefon: +387 65 / 384 - 860


RAČUN ZA POMOĆ (KM):

562-004-81269037-69

ŽIKICA (DRAGO) RADOVANOVIĆ

NLB Razvojna banka, Filijala Brčko

SWIFT BIC:RAZBBA22


DEVIZNI RAČUN

IBAN: BA395620048140808913

ŽIKICA (DRAGO) RADOVANOVIĆ

NlB Banka a.d. Banja Luka

SVIFT BIC:LJBASI2X