BanjalukaLive

Wed05232018Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta

studenti parlament


Student treće godine Ekonomskog fakulteta Branko Trninić izabran je za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Na konstitutivnoj sjednici Studentskog parlamenta za potpredsjednike su izabrani student završne godine na Mašinskom fakultetu Nikola Babić i student druge godine na Fakultetu političkih nauka Milan Unčanin, a za sekretara ove organizacije Suzana Obradović, student četvrte godine Pravnog fakulteta.

Na sjednici su izabrani i predsjednici komisija, članovi Senata iz reda studentata, član Upravnog odbora Univerziteta iz reda studenata i delegati u Uniji studenata, saopšteno je iz ove organizacije.

Novo rukovodstvo poručuje da će u saradnji sa rektorom, nadležnim institucijama i studentima rješavati sva tekuća pitanja i probleme sa kojima se studenti susreću.

"Izborom ovog rukovodstva počinje jedna nova era u studentskom organizovanju. To je era najboljih studenata, politički neutralnih i nezavisnih koji će raditi isključivo u interesu studenata. Zato pozivamo profesore, fakultete i studentske organizacije da se zajedno borimo za bolji univerzitet", saopšteno je iz ove organizacije.

Foto: Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci