BanjalukaLive

Sun04222018Hladne učionice, đaci u jaknama

radijator yay1906

Zbog hladnih učionica, nastava u „Građevinskoj školi“ u Banjaluci skraćena je na 30 minuta, a problema sa lošim grijanjem imaju još srednja Ekonomska škola, Škola učenika u privredi, Tehnološka i Ugostiteljska.

Početak nastave u drugom polugodištu đaci Građevinske škole prate u jaknama, jer je izmjerena temperatura u učionicama 14 stepeni Celzijusovih.

"Škola se grijala cijelog raspusta, ali stolarija je loša, zbog čega toplota odlazi. Ubacujemo u učionice još grijalica, ali ne znam da li će instalacije toliko izdržati", potvrdio je direktor Ljuban Bajić, piše "Euro Blic".

Situacija je još gora u Školi učenika u privredi.

"U učionicama na prvom spratu ima tek deset stepeni Celzijusovih, a malo je bolje na višim etažama. Najbolje bi bilo obustaviti nastavu, ili bar raditi u skraćenim terminima, ali još nismo donijeli odluku", rekao je direktor  Dragoljub Vuković.

Kako je potvrdio predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola na banjalučkoj regiji, Dušan Mišljenović, nastava je počela u svim devetogodišnjim školama, a problema sa grijanjem imaju škole „Đura Jakšić“ u Šargovcu, „Vuk Karadžić“ u Boriku i „Jovan Cvijić“ u Kočićevom Vijencu, piše EuroBlic.

U Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske kažu da su svim školama poslali saglasnost da, ukoliko imaju problema sa grijanjem, mogu odgoditi početak nastave.

Foto: Ilustracija/YAYimages